blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Impozitele și taxele pentru anul 2020, în dezbatere publică la Blaj

Impozitele și taxele pentru anul 2020, în dezbatere publică la Blaj

Publicat în 26.11.2019 la ora 10:00

Administrația publică blăjeană, condusă de primarul Gheorghe Valentin Rotar, a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea și indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul viitor.

Potrivit documentului, urmează să se modifice taxele pentru baza de agrement, se introduc unele pentru bazinul acoperit de înot (10 lei cei până la 14 ani inclusiv și 20 lei, de la 15 ani în sus) dar și pentru utilizarea panourilor de afișaj aflate în proprietatea unității administrativ teritoriale, se modifică taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizațiilor de funcționare. Mai mult, se propune introducerea unor neacordări de scutiri de la plata impozitelor pe clădiri, teren, auto.

Din anexa proiectului spicuim câteva cifre: 530 de lei dacă vrei să divorțezi, tot atât dacă vrei să organizezi o adunare publică de o zi; palatul cultural se va putea închiria pentru conferințe, întruniri politice, manifestări culturale, cu 1.590 de lei pe zi, pentru manifestări religioase, 530 de lei, iar pentru evenimente private, cu respectarea regulamentului, echivalentul a 2.000 de euro.

„Propunerile, sugestiile și opiniile privind proiectul de hotărâre se pot transmite prin scrisori, pe adresa primăriei sau prin email: primarieblaj@rcnet.ro. Persoanele sau organizațiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii, opinii cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de hotărâre, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului. Opiniile tuturor factorilor interesați de acest proiect vor fi prelucrate pentru a definitiva o formă finală a proiectului ce va fi înaintat Consiliului Local Blaj”, se arată în comunicatul primăriei.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 255 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.