blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » În acest an va fi reabilitat DN 14B, Blaj – limită cu județul Sibiu

În acest an va fi reabilitat DN 14B, Blaj – limită cu județul Sibiu

Publicat în 25.01.2013 la ora 15:13

În cursul zilei de vineri, la sediul Consiliului judeţean Alba a avut loc o întâlnire de lucru între preşedintele Consiliului judeţean Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedinţii Consiliului judeţean Alba,  Florin Roman şi Alin Cucui şi  directorul Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, Mircea Pop.

Întâlnirea  a avut loc ca urmare a  întrevederii la Bucureşti între senatorul PNL, Teodor Atanasiu şi vicepreşedintele Consiliului judeţean Alba,  Florin Roman, cu ministrul marilor proiecte de infrastructură, Dan Şova.

Prima problemă discutată a fost cea  legată  de drumul expres Sebeş – Turda, care este esenţial pentru legarea celor două autostrăzi, care tranzitează judeţul Alba.

„Lipsa acestui drum expres ar izola practic judeţul Alba de restul ţării, ceea ce nu putem accepta, ca administraţie judeţeană. Domnul Pop ne-a confirmat că studiile tehnice la acest drum expres vor fi elaborate în cursul anului viitor, iar lucrările propriu-zise demarează  în 2015”, a declarat Florin Roman.

“ La sfârşitul acestui an vom stabili la nivelul CNADR dacă vorbim de drum expres sau de autostradă. Eu spun mai degrabă că între  Sebeş şi Turda vom avea autostradă. Trebuie însă ca în acest an să finalizăm lucrările la autostradă, între Arad şi Sibiu. Vă garantez că la sfârşitul anului veţi circula pe autostradă  în Alba” a spus şeful CNADR.

Mirceal Pop a dat curs şi unei alte solicitări venite din partea senatorului Atanasiu şi anume demararea procedurilor de licitaţie pentru reabilitarea completă a DN 74  şi DN 75, între Buru şi Ştei, dar şi între Alba Iulia şi Brad, adică întreaga zonă a Munţilor Apuseni. Lucrarea constă în turnare de covor asfaltic, şanţuri şi rigole, pe mai bine de 250 Km., cu finanţare asigurată din partea  BEI şi CNADR. Până la efectuarea  propriu-zisă a lucrărilor în martie 2014, pe aceste drumuri naţionale se vor executa lucrări  de întreţinere.

“Ultima veste bună este reabilitarea începând cu  primăvara acestui an a DN 14B – Blaj – limită cu Sibiu. Solicitarea vine din partea investitorului Bosch, fiind susţinută de conducerea Consiliului judeţean Alba şi Primăria Blaj, pentru consolidarea dezvoltării economice a Blajului”, se arată în comunicatul de presă semnat de Ion Dumitrel preşedinte Consiliului judeţean Alba, Florin Roman vicepreşedinte Consiliul judeţean Alba și Alin Cucui vicepreşedinte Consiliul judeţean Alba.

Acest articol a fost citit de: 427 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.