blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Gheorghe Rotar: „Spitalul Municipal din Blaj va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de un milion de euro”

Gheorghe Rotar: „Spitalul Municipal din Blaj va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de un milion de euro”

Publicat în 24.03.2016 la ora 11:37

conferinta-de-presa-gheorghe-rotar-24-mar-2016Administrația publică blăjeană va cumpăra aparatură de un milion de euro pentru dotarea Spitalului Municipal din Blaj, fapt care va asigura un act medical superior pentru cei 50.000 de locuitori pe care îi deservește, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Gheorghe Valentin Rotar.

Decizia a fost luată ca urmare a finalizării anul acesta a celor mai importante proiecte de infrastructură.

”Marile investiții atât de necesare în urmă cu câțiva ani se vor finaliza anul acesta. Vom putea spune din acest punct de vedere că vom avea un oraș la cheie. Împreună cu echipa din Primărie și Consiliul Local am decis să ne îndreptăm așadar atenția spre alte domenii importante ale vieții noastre de zi cu zi. Sănătatea a fost alegerea noastră firească inclusiv datorită siguranței că echipa de conducere a unității spitalicești va maximiza efortul financiar al comunității blăjene”, a afirmat Rotar.

Efectul direct al acestei investiții majore este că Spitalul Municipal Blaj a semnat deja contracte cu 16 tineri medici rezidenți care vor începe să profeseze în următoarea perioadă la Blaj. Dacă în prezent media de vârstă a medicilor specialiști este de 48 de ani, în scurt timp va scădea cu aproape 10 ani.

”Considerăm că printr-o dotare la nivelul cel mai înalt cu aparatură performantă vom ține pasul atât cu medicina modernă dar și cu alte unități medicale importante din țară în ceea ce privește performanța în îngrijirea medicală, în investigații și tratamente moderne de înalt nivel care să permită pacienților din Blaj și de pe Valea Târnavelor să fie investigați și tratați fără a se deplasa la alte spitale”, a spus managerul Spitalului Municipal Blaj, dr. Mihai Nemeți.

Investiția în aparatură, realizată din bugetul propriu al Primăriei Municipiului Blaj este egală cu investițiile de care a beneficiat unitatea din partea ministerului de în ultimii 20 de ani.

Spitalul Municipal Blaj are în prezent 277 de paturi și funcționează cu opt specialiști. Acesta a fost înființat în anul 1965, iar din 1984 a fost construit un pavilion nou unde în prezent se află și sediul administrativ.

Acest articol a fost citit de: 2043 ori

Gheorghe Rotar: „Spitalul Municipal din Blaj va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de un milion de euro”
4.8 (95%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *