blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Politică » Gheorghe Feneser este noul prefect al judeţului Alba

Gheorghe Feneser este noul prefect al judeţului Alba

Publicat în 12.01.2013 la ora 12:52

La Prefectura Alba s-a desfășurat astăzi, într-o sală arhiplină, ceremonia oficială de învestire a noului prefect, Gheorghe Feneșer, numit în respectiva funcție în urmă cu trei zile, de către premierul României, Victor Ponta.

Se pare că, de această dată numirea a fost și pe placul democrat-liberalilor din județ care i-au avut drept reprezentanți la eveniment pe doi dintre liderii marcanți ai organizației, Ion Dumitrel și Alexandru Pereș. Au mai participat reprezentanți ai direcțiilor deconcentrate și altor instituții publice din Alba și reprezentanți ai liberalilor și conservatorilor din județ.

Ceremonia de învestire a fost condusă de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, care a citit actul oficial, emis de Guvernul României.

După depunerea jurământului noul prefect de Alba a declarat că va respecta cu sfințenie Constituția și va veghea la respectarea legalității, imparțialității și obiectivității, că dorește o colaborare foarte bună cu toate instituțiile și cu toți parlamentarii județului, indiferent de coloratura politică. Acesta a subliniat că anul 2013 va fi unul deosebit de greu, atât din punct de vedere economic (anunțându-se un buget sărac pentru instituții), cât și administrativ, având în vedere pregătirile ce vor demara pentru noua împărțire teritorială a țării.  Legat de aceasta, a promis că, în calitate de prefect, va depune toate eforturile pentru ca Alba Iulia să devină capitală de regiune arătându-și convingerea că, pentru acest deziderat este posibilă o coagulare a tuturor forțelor politice, și arătând că un prim pas pentru atingerea acestui țel și pentru ”intrarea în normalitate” este tocmai prezența la eveniment a președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel pe care l-a asigurat că-i va fi un partener real, cu care va putea dialoga pentru rezolvarea problemelor județului.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 358 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.