blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Fostul căpitan al Volei Alba Blaj, Nneka Onyejekwe a semnat cu Dinamo București!

Fostul căpitan al Volei Alba Blaj, Nneka Onyejekwe a semnat cu Dinamo București!

Publicat în 07.01.2020 la ora 11:18

Fostul căpitan al Volei Alba Blaj, Nneka Onyejekwe a semnat în aceste zile, cu Dinamo București, echipă unde s-a format o adevărată legiune a jucătoarelor ce au activat la formația blăjeană.

La gruparea din Capitală, sub comanda antrenorului Ștevan Ljubicic (care a colaborat cu Darko Zakoc) până în vară, sunt actualmente 4 voleibaliste ce au trecut prin “Mica Romă”, dintre care trei au cucerit eventul sezonul trecut cu Volei Alba Blaj: Nneka Onyejekwe (România), Marina Vujovic (Serbia/ libero), Maria Karakașeva (Bulgaria/ secund). Nneka Onyejekwe a evoluat în prima parte a anului precedent la CSM Volei Alba Blaj, cu care a ajuns până în finala Cupei CEV, după ce în 2018 a jucat în finala Ligii Campionilor (când a fost desemnat cel mai bun centru al întrecerii continentale, fiind aleasă în echipa ideală a competiției). Din vară, voleibalista este liberă de contract, după ce semnase cu CSM Bucureşti, echipă care ulterior s-a desfiinţat, motiv pentru care jucătoarea nu a evoluat deloc în ultimele luni.

Este un transfer de marcă pentru clubul din “Ștefan cel Mare”, ce a înregimentat o valoroasă internațională a României. Nneka Onyejekwe (30 de ani / 1,89 m înălțime) va juca în următoarele două sezoane în “alb-roșu”. Căpitanul naționalei feminine de volei, cea mai bună jucătoare din țară în 2017 și 2018, a fost prima fată din topul pe 2019 al FR de Volei. Este pentru a treia oară consecutiv când sportiva cu origini în judeţul Sălaj este desemnată cea mai bună voleibalistă din ţară, chiar dacă anul trecut nu s-a întocmit un clasament separat în ceea ce priveşte voleibalistele.

Sunt foarte fericită că voi reprezenta culorile celei mai titrate echipe de volei din România. Sper ca prin experiența mea să să am o contribuție majoră la jocul echipei. Sper să fiu sănătoasă și să ajut la îndeplinirea obiectivelor”, a declarat Nneka pentru site-ul oficial al clubului Dinamo.

Născută la Haţeg, pe data de 18 august 1989, Nneka Onyejekwe are un palmares impresionant. La ultima echipă la care a evoluat, Volei Alba Blaj, unde a fost și căpitan, ea a cucerit două titluri naționale (2017 și 2019) și două Cupe ale României, jucând și o finală a Ligii Campionilor în 2018. Nneka a mai câştigat 4 titluri de campioană a României cu CSU Metal Galaţi (2007, 2008, 2009, 2010), 3 titluri de campioană a Elveţiei cu Voléro Zürich (2011, 2012, 2013), 2 titluri de campioană a Franţei cu Racing Club de Cannes (2014, 2015), un titlu de campioană a Germaniei cu Dresdner Sportclub 1898 (2016). Practic, din 2007 și până în prezent, ea a fost campioană în fiecare an, exceptând ediția 2017-2018, când a cucerit ”argintul” cu Alba Blaj.

Stagiunea internă la volei se reia la finele acestei săptămâni, cu CSM Volei Alba Blaj pe prima poziție (28 de puncte), meci acasă cu CSU Belor Galați, urmată de Dinamo (27 de puncte). Dinamo reprezintă cea mai titrată echipă din voleiul românesc, cu 21 de titluri de campioană în palmares.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 112 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.