blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Festivalului-concurs “Cultură pentru Cultură”, ediţia a VIII-a, va debuta duminică la Blaj

Festivalului-concurs “Cultură pentru Cultură”, ediţia a VIII-a, va debuta duminică la Blaj

Publicat în 09.05.2013 la ora 16:31

Pe Câmpia Libertăţii din Blaj va avea loc duminică, 12 mai 2013, începând cu ora 13.00, prima etapă a Festivalului – concurs judeţean “Cultură pentru Cultură”, aflat la cea de-a VIII-a ediţie. Ansambluri de muzică şi dansuri din Cergău, Aiud, Ocna Mureş şi Blaj îşi vor etala obiceiurile şi tradiţiile din localităţile lor.

cultura-pentru-cultura-blajConcursul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, este un proiect unic în Europa şi are scopul de a revitaliza cultura tradiţională din mediul rural şi de dezvoltare a turismului cultural în zonele istorico- etnografice ale judeţului Alba.

La etapa zonală Blaj vor participa în concurs comunele Roşia de Secaş, Sâncel şi Şpring. Concursul va fi urmat un amplu program folcloric susţinut de: Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Ansamblul comunei Cergău, Ansamblul “Doina Aiudului”, Ansamblul “Tradiţii Uiorene” din Ocna Mureş şi ansambluri de muzică şi dansuri populare din Blaj.

Partenerii evenimentului sunt Primăria şi Consiliul Local Blaj.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 443 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.