blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Femeie din județul Mureș amendată de jandarmi la Blaj pentru comerț ilegal cu parfumuri

Femeie din județul Mureș amendată de jandarmi la Blaj pentru comerț ilegal cu parfumuri

Publicat în 03.10.2013 la ora 11:11

DCF 1.0Jutca G., în vârstă de 35 de ani, domiciliată pe raza comunei Sângeorgiu de Mureş, judeţul Mureş, a fost depistată de jandarmi, miercuri, 2 octombrie 2013, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Blaj în timp ce oferea spre vânzare mai multe flacoane de parfum.

Femeia nu deţinea acte legale de provenienţă a bunurilor pe care dorea să le tranzacţioneze şi, mai mult, la solicitarea jandarmilor nu a putut să prezinte acestora documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale. Vânzătoarea ambulantă a fost îndrumată să desfăşoare o activitate lucrativă legală şi a  fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei. Totodată, mai multe flacoane de parfum găsite asupra sa au fost ridicate în vederea confiscării şi depuse în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

”Pentru prevenirea acestor fapte, încă o dată reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale  cuprinse între 1000 şi 1500 de lei  şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ. De asemenea, din nou atragem atenţia cetăţenilor că nu este indicat să cumpere diverse produse oferite de comercianţii ambulanţi, deoarece, deşi preţul poate fi atractiv, marfa are de cele mai multe ori o calitate îndoielnică, nu poate fi folosită conform destinaţiei şi chiar poate duce la apariţia unor îmbolnăviri sau accidentări”, Precizează Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 444 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.