blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Blăjeni » Elevul Sergiu Megiesan din Blaj obtinut premiul de excelenta la concursuli nterjudetean viitorii matematicieni

Elevul Sergiu Megiesan din Blaj obtinut premiul de excelenta la concursuli nterjudetean viitorii matematicieni

Publicat în 18.02.2013 la ora 17:24

Elevul Sergiu Megieşan, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Naţional ,,I. M. Clain” Blaj, a obţinut premiul de excelenţă la concursul interjudeţean “Viitorii matematicieni – 2013″, organizat de Şcoala “Mihai Eminescu” din Alba Iulia, la care au participat 560 elevi din 39 de şcoli şi din 4 judeţe: Hunedoara, Sibiu, Vâlcea şi Alba.

Spre deosebire de alte discipline predate în gimnaziu, prin care elevilor le sunt relevate de către dascăli diverse informaţii despre realizările importante ale ştiinţei şi culturii, matematica a devenit pentru Sergiu Megieşan un univers fascinant plin de mistere, de care s-a simţit atras încă din clasele primare. Considerată de mulţi şcolari “călcâiul lui Ahile”, matematica i-a oferit acestui elev silitor multe satisfacţii, prin câştigarea unor premii merituoase şi obţinerea unor rezultate excepţionale, dintre care le amintim pe cele mai recente: Locul I la Concursul Naţional de Matematică “Lumina Math” – 2012 (jud. Alba), fiind printre primii clasaţi pe site-ul viitoriolimpici.ro, un portal de concursuri online sub marca Intuitext şi Gazeta Matematică, desfăşurat pe perioada întregului an.

Îl felicităm şi noi pe Sergiu pentru rezultatele obţinute dar şi pe profesorii săi (d-na Stoica Fica şi d-nul Ghiţă Ioan), care au ştiut să-i capteze acestui vrednic discipol interesul şi motivaţia pentru desluşirea tainelor matematicii.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 943 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.