blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevii de la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj au vizitat Unitatea de Pompieri din oraș și au participat la ”Marșul Cărților”

Elevii de la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj au vizitat Unitatea de Pompieri din oraș și au participat la ”Marșul Cărților”

Publicat în 20.04.2016 la ora 11:17

scoala-alfel-stefan-manciulea-blaj-pompieri-apr-2016Conform programului stabilit pentru săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”, la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj, ziua de 19 aprilie 2016 a debutat cu o vizită la Unitatea de Pompieri din oraș.

Directorul unității de învățământ, Ioan Marcu, cadrele didactice și elevii au fost informați în legătură cu modul de organizare, funcționare și operare în situații de urgență. Inițiativa proiectului pentru această activitate a aparținut domnului profesor Nicolae Roșca și doamnei profesoare Ioana Breazu, în calitate de consilier educativ. Reprezentanții unității au prezentat echipamentul și modul de operare al acestuia, precum și echipajul Smurd, care are un loc special în situații de urgență.

scoala-alfel-stefan-manciulea-blaj-carti-apr-2016A doua activitate planificată a constat în participarea la „Marșul cărților”, prin care elevii și cadrele didactice au sărbătorit Ziua internațională a biblitotecarului și a cărților. Au fost pregătite panouri cu citate despre cărți în limba română, dar și în rengleză și franceză, desene realizate de elevi, inspirate din subiectul unor opere, fly-ere, care au fost împărțite trecătorilor împreună cu bomboane, pentru a atrage atenția asupra acestui moment.

Împreună cu domnul director Ioan Marcu, doamna bibliotecară Arion Marioara și toate cadrele didactice implicate, elevii s-au îndreptat spre parcul din ”Piața 1848”, unde s-au întâlnit cu reprezentați din toate școlile implicate în această acțiune. Locația nu a fost aleasă întâmplător, fiind o tradiție să se organizeze această manifestare în parcul care are o importanță istorică, a transmis prof. Ioana Breazu.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 193 ori

Elevii de la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj au vizitat Unitatea de Pompieri din oraș și au participat la ”Marșul Cărților”
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *