blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevii de la Centrul de Documentare şi Informare Cetatea de Baltă-Șona au participat activ la celebrarea Zilei Mondiale a Educaţiei

Elevii de la Centrul de Documentare şi Informare Cetatea de Baltă-Șona au participat activ la celebrarea Zilei Mondiale a Educaţiei

Publicat în 05.10.2016 la ora 20:42

ziua-educatiei-cetatea-de-balta-2016Ziua Mondială a Educaţiei, sărbătorită în fiecare an la data de 5 octombrie, are la bază un document din 1966, Recomandarea UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor. Această recomandare se referea la statutul profesorilor din învăţământul preuniversitare, drept pentru care în 1977 UNESCO/OIM a elaborat Recomandarea privind învăţământul superior.

Cele două recomandări sunt documente de referinţă privitoare la statutul cadrelor didactice, la nivel internaţional, în baza lor fiind dedicată o zi pe an cadrelor didactice din lumea întreagă. Astfel, această zi a devenit Ziua Mondială a Educaţiei, evidenţiindu-se astfel importanţa educaţiei la nivel global şi necesitatea accesului la educaţie în toate societăţile.

Anul acesta, Ziua Educaţiei este prilej de manifestări cultural-educative în învăţământul preuniversitar din România. Profesorii şi elevii se întâlnesc la şcoală nu pentru a participa la clasicele ore, de predare/informare şi verificare a lecţiilor, ci pentru a realiza împreună diverse activităţi direcţionate, predilect, spre componenta culturală a educaţiei.

Centrul de Documentare şi Informare Şona/ Cetatea de Baltă, factor activ în procesul educaţional şi promotor al multor acţiuni cu profil cultural, educativ, informal, sportiv chiar, a propus o serie de activităţi cu tematici diverse. În spaţiul primitor al Centrului grupe de elevi au participat activ la celebrarea Zilei Mondiale a Educaţiei, prin intermediul evenimentelor pe care, împreună cu cadrele didactice, le-au organizat aici.

Astfel, educaţia, la aniversare, a oferit tuturor celor implicaţi în evoluţia sa ― elevi şi cadre didactice ― o abordare creativă  a unor tematici mai puţin vehiculate în curricula curentă. Imaginaţia, spontaneitatea, vizionarismul artistic, au fost puse în valoare, elevii având astfel posibilitatea să-şi dezvolte, neîngrădiţi, aptitudinile aartistice, mai puţin supuse rigorilor sistemice.

Profesor documentarist, Bunea Emilia

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 226 ori

Elevii de la Centrul de Documentare şi Informare Cetatea de Baltă-Șona au participat activ la celebrarea Zilei Mondiale a Educaţiei
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.