blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Echipa din „Mica Romă” ratează calificarea în grupele Champions League: Allianz MTV Stuttgart – Volei Alba Blaj 4-0

Echipa din „Mica Romă” ratează calificarea în grupele Champions League: Allianz MTV Stuttgart – Volei Alba Blaj 4-0

Publicat în 13.11.2018 la ora 21:51

Vicecampioana Europei, Volei Alba Blaj a fost eliminată din Liga Campionilor, după înfrângerea de la Stuttgart, în turul al treilea preliminar, meci ce a avut nevoie de “setul de aur”, adjudecat de Allianz MTV Stuttgart, 15-7.

Echipa din „Mica Romă” a pierdut toate cele 4 seturi susținute în Germania, prestația fiind una dezamăgitoare! Două șanse avea Volei Alba Blaj în retur: să câștige două seturi, sau să își adjudece „setul de aur”, însă le-a ratat pe ambele, scorul acestui joc de coșmar fiind 0-4 (19-25, 17-25, 11-25, 7-15), vicecempioana Europei fiind efectiv surclasată!

Primul obiectiv al sezonului a fost ratat de către Volei Alba Blaj, ce nu reușește să-și atingă scopul și să pătrundă pentru al patrulea an la rând în grupele Champions League, drumul european continuând doar în Cupa CEV.

După victoria de la Sibiu, scor 3-1, echipa din “Mica Romă” avea nevoie de două seturi cucerite în deplasare, însă formația condusă de Darko Zakoc a capotat, fiind copleșită de miză. O evoluție de nerecunoscut a medaliatei cu argint a competiției supreme, ce a trăit un adevărat coșmar, fiind surclasată. Germancele au defilat lângă fileu, câștigând destul de lejer primele două seturi, scor 25-19, 25-17, doar în al doilea oaspetele dând semne de viață conducând cu 6-2 în start. Al treilea set a fost unul în care Volei Alba Blaj a fost efectiv pusă la colț, fiind condusă la diferențe neverosimile: 8-0, 11-1, 16-4, 18-5, iar după numai 64 de minute, vicecampioana Europei a ajuns în genunchi să aștepte verdictul unui set de aur!

Setul de aur a început echilibrat, cu Stuttgart punctând prima de fiecare dată și Blajul egalând mereu până la 3-3. O fază ciudată, la 3-3, o minge controversată cu Karakasheva ce încurcă o adversară și punctul este oferit gazdelor, stârnind protestele lui Darko. Dramatismul continuă, Blajul a egalat la 4, însă amfitrioanele au făcut două puncte la rând și s-a distanțat la 6-4. Nebunia a continuat, lui Zakoc, care a cedat nervos,  i s-a dat cartonaș roșu, diferența ajungând la 9-4, după ce sârbul a fost penalizat de arbitrii. Nimic nu merge în jocul Blajului, oponentele făcând punct după punct până la 13-6 și 14-7!

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova – Mariya KarakashevaMaja Aleksic, Ioana Baciu, Ana Lazarević, Nađa Ninković  – Suzana Ćebić (libero 1); au mai mai jucat: Marina Vujović (libero 2), Katerina Zhidkova, Nneka Onyejekwe, Aleksandra Cirovic, Ramona Rus, Sara Hutinski; în lot Sonja Newcombe (accidentată).

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 268 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.