blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Echipa din „Mica Romă merge mai departe în Cupa României: Sportul Petrești – CIL Blaj 0-3 (0-1)

Echipa din „Mica Romă merge mai departe în Cupa României: Sportul Petrești – CIL Blaj 0-3 (0-1)

Publicat în 18.04.2019 la ora 20:58

Echipa din „Mica Romă” a profitat de pasa proastă prin care trece liderul la zi a Ligii a IV-a Alba, reușind să elimine pe Sportul Petrești, în sferturile de finală ale Cupei României. În careul de ași al Cupei României au mai pătruns Voința Stremț, Viitorul Sântimbru și CSU Alba Iulia!

Trupa lui Doru Oancea, deținătoarea trofeului și a Supercupei AJF Alba, a pierdut al doilea joc la rând, precedentul fiind tot pe teren propriu, în campionat, cu Voința Stremț. Echipa din “Mica Romă”, clasată pe locul secund în cel de-al 4-lea eșalon, a dat lovitura în derby-ul acestei faze a competiției “KO”, golurile lui D. Mihu (44) și Acatrinei (63, 74) fiind decisive în economia disputei, una în care vizitatorii au meritat pe deplin calificarea

În alte partide, Spicul Daia Română – Voința Stremț 0-2 (0-0), golurile oaspeților au fost marcate de I. Mihățan (55) și R. Juncan (72). Amfitrionii au irosit un penalty prin Al. Hada (79), iar N. Pop (Voința) a fost eliminat (57)

Inter Unirea – Viitorul Sântimbru 0-1 (0-0): Sg. Oara (90). Brânză (90+1) de la oaspeții a fost eliminat, roșu direct

Nicolae Linca Cergău – CSU Alba Iulia 1-4 (0-3): portarul V. Cristea (84, penalty), respectiv M. Domșa (7, 37), Cl. Oara (27), N. Rus (63)

În minutul 44, D. Mihu a șutat de la marginea careului în dreapta lui Lepădat și a deschis scorul. În minutul 63, Acatrinei a majorat avantajul, cu un șut cu latul ce l-a învins pe Lepădat/ În minutul 74, Acatrinei a dus scorul la unul de nepreentare, după o acțiune personală

La reluare, Bălaș (49) a tras de la 18 metri, R. Damian a prins în doi timpi. În minutul 56, lovitura cu cap trimisă de P. Ștefan, din careul mic, a trecut puțin peste transversală. Peste două minute, B. Varga și-a încercat șansa de la distanță. În minutul 69, la 0-2, Afrapt a trimis peste transversală, iar peste câteva zeci de secunde Lepădat a respins de sub bară șutul lui D. Mihu. În minutul 88, R. Damian a avut o intervenție excelentă la șutul lui Bălaș

În tribune sunt în jur de 100 de spectatori. Gazdele au început mai bine, având o oportunitate prin T. Mărginean (6), la un șut al lui D. Ianc respins în față de R. Damian. În distribuția oaspeților se consemnează debutul fundașului D. Oltean (21 ani, ex-Ceahlăul Piatra Neamț). În minutul 25, D. Mihu a tras din interiorul careului, fiind blocat de un adversar. Acatrinei (31) a fost blocat în momentul șutului, după o acțiune a lui Mihu. Șut slab (36) M. Cristea, mingea a poposit în brațele lui R. Damian. În mintul 37, T. Mărginean nu a reușit să lovească balonul în zonă centrală, după pasa lui Bălaș

Echipe de start:

Sportul: Lepădat – G. Oltean, Gavriluță, P. Ștefan, Ov. Stancu – D. Ianc, Buligă, M. Cristea, Ad. Lăcătuă, T. Mărginean, Bălaș; rezerve Dobre, Cutean, Ludwig, Afrap, Cr. Popa, G. Samoil. Antrenori Doru Oancea și Dan Comșa.

CIL: R. Damian – Ciugudean, D. Olteanu, H. Popa, S. Pintea, B. Varga, Ioo, Timiș, Al. Juncan,Acatrinei, D. Mihu; rezerve Cherteș, D. Șerban, M. Coman, Voic, Fodor, Cioancă, Gombocz. Antrenor Septimiu Boancăș.

În cel de-al 4-lea eșalon, în tur, în “Mica Romă”, blăjenii au administrat primei clasate întâia înfrângere stagională, după ce s-au impus cu 3-2, cele două combatante urmând să se mai întâlnească în etapa a 24-a a sezonului, tot la Petrești.

Arbitri: Sg. Popa – Aiud, Cr. Man și S. Gligor – ambii Alba Iulia *Observator F. Mărginean – Aiud.

Acest articol a fost citit de: 140 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.