blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » După ce ANSVSA a confirmat că la depozitul din Blaj carnea de “vită” era de cal, firma a fost închisă, amendată și dată pe mâna poliției

După ce ANSVSA a confirmat că la depozitul din Blaj carnea de “vită” era de cal, firma a fost închisă, amendată și dată pe mâna poliției

Publicat în 26.02.2013 la ora 22:50

Autoritatea Național Veterinară și pentru Siguranță Alimentară (ANSVSA) a făcut publice rezultatele în scandalul substituirii cărnii de vită cu carne de cal.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în urma analizării probelor, confirmă că una dintre cele 8 probe recoltate de la depozitul din judeţul Alba a fost pozitivă pentru cal. Este vorba de societatea „Ady Salve” a cărei activitate a fost astăzi suspendată pe perioadă nelimitată. Firma din Blaj a fost amendată cu 22.000 de lei, iar în urma sesizării ANSVSA Inspectoratul de Poliţie Alba a început o anchetă penală existând suspiciunii de fraudă. Se pare că aici se reetichetau produsele recepţionate în unitate cu datele de identificare ale altor societăţi.

“Verificările, efectuate de către ANSVSA în cazul substituirii cărnii de vită cu carne de cal, au relevat faptul că în depozitul frigorific din judeţul Alba se reetichetau produsele recepţionate în unitate cu datele de identificare ale altor societăţi.

Inspectorii ANSVSA au recoltat în data de 20.02.2013 probe suplimentare în vederea determinării speciei din produsele identificate în urma controalelor la depozitele frigorifice din judeţele Ilfov şi Alba.

Au fost iniţiate procedurile de retragere a produselor de pe piaţă, iar restul produselor identificate în cele două unităţi au fost reţinute oficial.

Luni, 25 februarie, Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în urma analizării probelor, a emis buletinul de analiză prin care confirmă că una dintre cele 8 probe recoltate de la depozitul din judeţul Alba a fost pozitivă pentru cal.

Urmare a verificărilor cantităţilor de carne, recepţionate şi livrate de către depozitul din judeţul Alba, au fost constatate neconcordanţe semnificative între cantităţile de carne recepţionate şi cele livrate, diferenţe care nu pot fi justificate de către reprezentanţii societăţii.

Inspectorii DSVSA Alba au suspendat activitatea unităţii respective, au sancţionat-o cu amendă în valoare de 22.000 de lei şi au sesizat Inspectoratul de Poliţie Alba asupra suspiciunii de fraudă.

IPJ Alba a dispus verificări la această societate şi a deschis un dosar penal, ancheta fiind in curs de desfăşurare.

Pentru depozitul din judeţul Ilfov, a fost iniţiată procedura de reatragere a produselor de pe piaţă. În data de 20.02.2013 au fost recoltate probe suplimentare din carnea de bovine care a fost identificată în depozit, rezultatele testelor fiind pozitive pentru carne de bovine.

Şi această unitate a fost sancţionată contravenţional cu suma de 6.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind trasabilitatea produselor alimentare”, se arată în comunicatul remis presei de ANSVSA.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 246 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.