blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » După 7 luni de așteptare a avizelor, astăzi a fost inaugurat computerul tomograf de la Spitalul Municipal din Blaj

După 7 luni de așteptare a avizelor, astăzi a fost inaugurat computerul tomograf de la Spitalul Municipal din Blaj

Publicat în 02.11.2017 la ora 15:05

Aparatul a fost cumpărat de administrația locală prin programul multianual ”Un milion de euro pentru sănătatea blăjenilor!” și a ajuns la spital în luna martie a acestui an.

Tot atunci au demarat și lucrările la amenajarea spațiului în care acesta urma să fie amplasat, fiind necesare placări cu plumb și tencuieli baritate, uși ecranate cu plumb etc. și apoi s-a rămas în așteptare pentru obținerea tuturor avizelor necesare pentru a fi pus în funcțiune, așteptare care a durat nu mai puțin de 7 luni.

Pe lângă computerul tomograf, între dotările prevăzute de Primăria Blaj în 2017, pentru spital, se mai află: un ecograf doppler în valoare de 153.000 de lei, o masă de operație cumpărată la același preț, un aparat de anestezie în valoare de 76.000 de lei și alte echipamente a căror valoare totală se ridică la suma de 1,6 milioane de lei. De asemenea, tot pentru anul 2017 a fost prevăzută suma de 100.000 de lei, pentru refacerea gardului exterior.

Reamintim ca Spitalul Municipal Blaj a fost, în anul 2014, prima unitate medicală acreditată din Alba, primind un calificativ maxim.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 2341 ori

După 7 luni de așteptare a avizelor, astăzi a fost inaugurat computerul tomograf de la Spitalul Municipal din Blaj
3.6 (72.5%) 8 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.