blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » DSVSA Alba: În urma analizelor efectuate asupra carnii de la firma Adi Salve din Blaj s-a găsit carne de cal etichetată ca ”pulpă de vită”

DSVSA Alba: În urma analizelor efectuate asupra carnii de la firma Adi Salve din Blaj s-a găsit carne de cal etichetată ca ”pulpă de vită”

Publicat în 25.02.2013 la ora 14:05

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a primit astăzi rezultatele analizelor efectuate de Institutul de Igienă și Sănătate Veterinară pentru probele recoltate în urma controlului efectuat la depozitul de carne Adi Salve din Blaj, firmă bănuită că ar fi vândut carne de cal etichetată drept carne de vită.

Potrivit directorului instituției, dr. Mircea Miclea, una din cele 8 probe recoltate a ieșit pozitivă, respectiv s-a constatat că este vorba despre carne de cal. Se pare că aceasta a fost achiziționată de la un depozit din Brașov. În depozitul firmei din Blaj s-a găsit o cantitate de 28,6 kg dintr-un lot care a fost etichetat ca fiind ”pulpă de vită”. Cercetările continuă urmând ca inspectorii DSVSA să stabilească unde a fost vândută marfa respectivă.

DSVSA Alba a fost sesizată în data de 19 februarie cu privire la o suspiciune de comercializare a cărnii de vită congelată prin substituirea cu carne de cal, către o unitate din București, de către un depozit frigorific din județul Alba.

Inspectorii de specialitate s-au deplasat în seara aceleiași zile la sediul depozitului, controlând întreaga cantitate de carne de vită existentă și documentele care să ateste proveniența acesteia. Totodată s-au recoltat un numar de 8 probe, câte una din fiecare sortiment identificat, care au fost trimise pentru identificare de specie la IISPV, restul cantității de carne (757,25 kg) a fost sechestrată într-un spațiu de frig separat, în condiții adecvate de păstrare, până la primirea Buletinelor de Analiză.

În cursul zilei de miercuri, 20 februarie, echipa de la DSVSA Alba a continuat verificările costatând unele neconcordanțe între cantitățile recepționate și cele livrate la sortimentul “vrăbioară de vită”. S-au extins cercetările și s-a constatat că o cantitate importantă de carne cu data de expirare 5 octombrie 2012 a fost reetichetată.

Pentru deficiențele constatate unitatea din Blaj a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 12.000 lei iar activitatea a fost suspendată.

La solicitarea prefectului de Alba, Gheorghe Feneșer, Serviciul de Investigare a Fraudelor a demarat o anchetă iar pe numele administratorului firmei s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru infracțiunea de înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor.

Acest articol a fost citit de: 442 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.