blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Dosare penale pentru patru bărbați din Jidvei, după ce au fost prinși de jandarmii din Blaj în timp ce încercau să fugă cu strugurii pe care i-au „cules” dintr-o fermă viticolă

Dosare penale pentru patru bărbați din Jidvei, după ce au fost prinși de jandarmii din Blaj în timp ce încercau să fugă cu strugurii pe care i-au „cules” dintr-o fermă viticolă

Publicat în 30.09.2019 la ora 11:48

Vremea recoltei a adus și „culegătorii amatori” de struguri. Patru bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 40 de ani din localitatea Jidvei, au fost surprinși de către un agent de pază din cadrul unei ferme viticole din aceeași localitate, duminică 29 septembrie 2019, în timp ce culegeau struguri.

Când cei patru și-au dat seama că au fost „descoperiți”, au luat-o la fugă, iar agentul de pază, neputincios, a solicitat sprijin. Imediat un echipaj de jandarmi din cadrul Secției de Jandarmi Blaj s-a deplasat la fața locului, unde a reușit prinderea făptașilor și recuperarea întregii cantități de struguri culese de aceștia.

În urma cântăririi a rezultat cantitatea de 600 kg de struguri care a fost ridicată în vederea confiscării și înapoiată ulterior unui reprezentant al părții păgubite. Pe numele celor 4 au fost întocmite acte de constatare, fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.  Cercetările în cauză vor fi continuate de către organele de poliție.

În ultima perioadă s-a înregistrat o creștere a numărului cazurilor de sustragere  de produse agricole, astfel că Jandarmeria Alba a suplimentat numărul misiunilor executate în vederea combaterii acestora.  Pentru a descuraja perpetuarea acestor fapte, încurajăm cetățenii să ia atitudine și să semnaleze prompt serviciul 112.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 214 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.