blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Doi tineri din Roşia de Secaş, care au bătut un consătean ce a murit la spital, condamnaţi definitiv la câte cinci ani de închisoare cu executare

Doi tineri din Roşia de Secaş, care au bătut un consătean ce a murit la spital, condamnaţi definitiv la câte cinci ani de închisoare cu executare

Publicat în 27.06.2019 la ora 9:09

Doi tineri din Roşia de Secaş, în vârstă de 21 de ani, respectiv 26 de ani, au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare. Moldovan Ilă şi Grozav Ilie au fost judecați pentru că au bătut un consătean în vârstă de 34 de ani din comună.

Victima a fost transportată la spital în stare gravă, unde a decedat. Conflictul dintre Ilă Moldovan, Iilie Grozav și victima celor doi s-a produs pe baza consumului de alcool și a unor bârfe din care reieșea că victima avea o relație amoroasă cu mama lui Ilă.

Tribunalul Alba i-a condamnat pe cei doi tineri, în data de 18 martie, la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte și au fost obligați în solidar la plata a 50.000 de euro, cu titlul de daune morale față de rudele bărbatului decedat. În urma apelului, Curtea de Apel Alba Iulia a decis în data de 19 iunie, să respingă apelurile formulate de către cei doi inculpați asupra deciziei penale, dar a admis cererea formulată de o parte civilă în dosar și a trimis spre rejudecare la Tribunalul Alba în vederea soluţionării acţiunii civile.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în 21 octombrie 2018, mai multe persoane, printre care și victima, se aflau la magazinul sătesc din comuna Ungurei, unde a ajuns și Ilă Moldovan, care era deja sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul le-a propus celor prezenți să meargă la el acasă să mai bea, dar a fost refuzat. În urma refuzului, grupul s-a mutat în stația de autobuz din localitate, unde au ajuns mai multe persoane. Acolo au băut alcool, iar la un moment dat în discuție a fost adus faptul că M.R. a fost găzduit de mama lui Ilă Moldovan, iar în trecut, cei doi ar fi întreținut relații sexuale.

Ulterior victima a plecat din stația de autobuz, spre casă, fiind urmat de Moldovan, acesta găsindu-l pe un parpet vorbind la telefon. În acel moment l-a lovit pe M.R., care a căzut peste parapetul metalic de pe marginea drumului, aproximativ 5 metri și a ajuns în valea pârâului ce traversează satul Ungurei. Agresorul a coborât în vale unde a continuat să îl bată pe bărbat, fiind oprit de fratele său. Victima a reușit să se ridice, dar în scurt timp Moldovan a început iar să îl lovească, moment în care a intervenit și Ilie Grozav, care l-a lovit pe bărbat cu piciorul în cap.

”În urma loviturilor aplicate, persoana vătămată și-a pierdut cunoștința. Între timp victima a fost stropită cu apă pe față de persoanele prezente, apoi a apărut un autoturism, din care au coborât două persoane care au întrebat ce se întâmplă acolo și care le-au transmis că o să sune la 112, inculpatul Moldovan Ilă zicându-le că persoana vătămată a leșinat, sugerându-le ulterior celor prezenți să spună același lucru organelor de poliție”, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori.

Bărbatul a fost dus la Spitalul Municipal Blaj, apoi, din cauza complicațiilor survenite, a fost transferat la Spitalul de Urgență Cluj – Secția Neurochirurgie, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. După efectuarea intervenției chirurgicale, persoana vătămată a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – Terapie Intensivă, unde a decedat la data de 1 noiembrie 2018.

Acest articol a fost citit de: 308 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.