blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Doi pensionari din Blaj au fost pacăliți în ultimele zile prin metoda ”Accidentul”

Doi pensionari din Blaj au fost pacăliți în ultimele zile prin metoda ”Accidentul”

Publicat în 16.05.2013 la ora 18:43

Poliţiştii din Blaj efectuează cercetări pentru identificarea autorilor a două infracțiuni de înşelăciune comise prin ”metoda accidentul”, fapte în legătură cu care poliţia a fost sesizată în cursul zilei de 15 mai a.c.

inselaciune-telefon-blajPotrivit reprezentanților IPJ Alba, în jurul amiezii, un bărbat de 66 de ani, din municipiul Blaj a fost apelat de către o persoană care s-a recomandat ca fiind avocat şi care i-a spus că fiul său a comis un accident rutier în urma căruia o fetiţă a fost grav rănită. Apelantul i-a solicitat cetăţeanului din Blaj să trimită printr-un serviciu de transfer rapid suma de 12.500 lei , reprezentând pretenţia părinţilor fetiţei pentru a nu se adresa cu plângere poliţiei, prin care să reclame accidentul.

Bărbatul a răspuns solicitării şi a depus suma de bani prin serviciu de transfer rapid iar ulterior şi-a dat seama că a fost înşelat şi s-a adresat poliţiei.

În acelaşi fel a fost înşelată în cursul zilei de ieri o femeie de 79 de ani, tot din municipiul Blaj, care a depus în contul escrocilor suma de 2.200 de euro.

Pentru a nu deveni victima ale unor astfel de infracţiuni, poliţia recomandă:

– Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere de către persoane necunoscute, sub diverse pretexte,  să depuneţi sume de bani într-un anumit cont;

– Dacă sunteţi contactaţi de astfel de persoane, anunţaţi imediat poliţia;

Acest articol a fost citit de: 314 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.