blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Doi elevi de la Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” din Blaj au obținut locuri fruntașe, la concursul national „Oeconomicus Napocensis” organizat de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș – Bolyai Cluj-Napoca

Doi elevi de la Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” din Blaj au obținut locuri fruntașe, la concursul national „Oeconomicus Napocensis” organizat de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș – Bolyai Cluj-Napoca

Publicat în 17.06.2019 la ora 23:23

Este vorba de Mezei Robert clasa a-XII-a, Profil Economic , care a obținut nota 9,25  la sectiunea CONTABILITATE reușind astfel să-și asigure un loc bugetat în cadrul Universității și elevul  Enyedi Stefan, care s-a clasat pe locul III la aceeasi sectiune.

Concursul „Oeconomicus Napocensis” a avut loc în data de 13 mai 2019.  Obiectivul principal al concursului este de a stimula creativitatea şi performanţa elevilor din învăţământul preuniversitar, în vederea dezvoltării cunoştinţelor şi competenţelor specifice unui viitor economist. În acelaşi timp, se intenţionează familiarizarea elevilor cu mediul universitar economic şi orientarea acestora spre alegerea unei specializări în cadrul universităţii.  Se acordă  următoarele distincţii:

  1. Premiul I – elevilor care obţin rezultate între 9.50 – 10.00;
  2. Premiul II – elevilor care obţin rezultate între 9.00 – 9.49;
  3. Premiul III – elevilor care obţin rezultate între 8.50 – 8.99;
  4. Menţiune – elevilor care obţin rezultate între 8.00 – 8.49.

În urma pregătirii continue şi a studiului constant, sub îndrumarea atentă a doamnei profesoare Olimpia Petraş, elevii Mezei Robert, şi Enyedi Stefan din clasa a XII-a, domeniul Economic, s-au înscris la concurs, optând pentru secţiunea Contabilitate.

Ca în fiecare an, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, elevii făcând cinste liceului blăjean. Astfel, elevul Mezei Robert a obţinut nota 9.25 , fapt ce îi asigură admiterea în cadrul FSEGA, un loc bugetat, în urma promovării examenului de bacalaureat. Conform regulamentului,  punctajul obţinut este echivalent premiului II.

Un alt loc fruntaş a fost obţinut şi de  Enyedi Stefan, cu  nota 8,50 , nota echivalenta premiului III . Datorită acestui rezultat, 85 sutimi se vor adăuga la media de admitere în cadrul facultăţii. Elevul a obţinut rezultate deosebite şi în alte concursuri, fiind implicat în tot ceea ce înseamnă viaţa şcolară.

”Ca în fiecare an, si în ediţia curentă, , rezultatele deosebite obţinute de elevi la Concursul „Oeconomicus Napocensis” ne fac mândri de profesia de dascăli. O felicităm pe doamna profesoară Olimpia Petraş pentru rezultate, implicare şi dăruire. Îi mulţumim pentru efortul depus în fiecare an atât în cadrul liceului, cât şi pentru pregătirea suplimentară a elevilor participanţi”, a transmis Emilia Comsa, purtatorul de cuvant al Liceului Tehnologic`Stefan Manciulea` Blaj. Reamintim că, la edițiile anterioare, alți patru elevi au făcut cinste liceului blăjean, clasându-se pe primele locuri la acest concurs. Este vorba despre eleva Ligia Gaszy -locul I cu nota 10 in 2016 , actualmente studenta, Sabin Oţel (locul III-2016)Laura Răhăian (locul I – 2015), elevul Cătălin Oprea (premiul III – 2015), Cătălin Biriș (Premiul I – 2014)  și Antonio Șarlea (premiul III – 2014).

A. M.

Acest articol a fost citit de: 1438 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.