blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Doi bărbați din Jidvei sunt cercetați penal pentru braconaj și uz de armă letală fără permis

Doi bărbați din Jidvei sunt cercetați penal pentru braconaj și uz de armă letală fără permis

Publicat în 18.05.2013 la ora 10:47

În timp ce acţionau în cadrul planului de acţiune „Braconierul”, în comun cu paznicii de vânătoare ai A.V.P.S. Valea Târnavei Jidvei, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, s-au sesizat despre faptul că pe un fond de vânătoare situat pe raza comunei s-a auzit un foc de armă.

arma-braconaj-jidveiLa scurt timp după acest incident poliţiştii au oprit aproape de locul în care s-a auzit focul de armă un tractor condus de  V.C., din comuna Jidvei, iar în interiorul  cabinei s-a găsit o husă de armă, 11 cartuşe şi un proiector electric cu cablu de alimentare.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că V.C. deţine carnet de vânătoare şi permis de armă, iar în seara zilei de 17.05.2013, şi-a luat cele două arme de vânătoare pentru care este autorizat şi, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, s-a deplasat pe fondul de vânătoare respectiv, fiind însoţit de M.C., ocazie cu care a executat un foc de armă după un căprior, fără a-l nimeri.  Apoi V.C. i-a solicitat lui M.C. să-i ducă cele două arme acasă, pentru a nu fi depistat. M.C. nu deţine autorizaţie de armă şi nici permis de vânător, iar V.C.,  nu este înscris în fondul de vânătoare situat pe raza comunei Jidvei”, precizează reprezentanții IPJ Alba.

V.C. este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de „braconaj”, „uz de armă letală fără drept”,  iar M. C. pentru comiterea infracţiunilor de „complicitate la infracţiunea de braconaj” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 347 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.