blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Dezvoltarea dimensiunii europene a educației în Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj, prin proiecte Erasmus +

Dezvoltarea dimensiunii europene a educației în Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj, prin proiecte Erasmus +

Publicat în 18.05.2019 la ora 16:36

Între 6 și 11 mai 2019, SZKOŁA PODSTAWOWA IM. ORLĄT LWOWSKICH W NOWINACH  din Polonia a fost gazda celei de-a doua întâlniri pe agenda proiectului Erasmus+ „Human Rights and Citizenship.” Din partea Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” din  Blaj, care este parteneră în proiect,  au participat 10 elevi din clasele a VII a A și B,  împreună cu  director prof. dr. Alina Maria Dulău (manager de proiect) și  prof. Iulia Ciolan (coordonator de proiect).

Alături de echipa școlii noastre, elevii și cadrele  didactice din Italia, Turcia și Polonia au participat la numeroase activități de învățare: ateliere de lucru și dezbateri pe tema  „Drepturile omului” și „Declarația Universală a Drepturilor Omului”, lecții de geografie, limba engleză, educație fizică, educație muzicală și ateliere de creație.  Participanții la această întâlnire au efectuat și vizite tematice la muzee (Muzeul etnografic din Kielce, Muzeul tehnologiei din Cracovia), la Basilica Sf. Maria din Cracovia, la Castelul regal din Checiny, peștera Raj din Nowiny, precum și drumeții, întreceri sportive și jocuri de integrare.

Elevii noștri au fost bucuroși să cunoască o altă țară și să întâlnească alți copii de vârsta lor, cu care să comunice în limba engleză pe teme comune de interes, prin participarea la activități școlare și ateliere de lucru.

La finalul întâlnirii, toți elevii și profesorii au primit diplome de participare, premii și cadouri din partea organizatorilor. A fost o experiență de neuitat!

„În urma transferului de bune practici, a însușirii unor competențe, abilități și informații, prin implicarea în proiecte europene,  vom atinge un alt deziderat al instituției școlare cu privire la asigurarea dimensiunii europene a educației și internaționalizarea muncii noastre”.

Prof. Mona-Carmen Cârnaț,
Purtătorul de cuvânt al școlii

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 210 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.