blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Cu finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală Peste 6 km de drumuri din comuna Mihalţ vor fi modernizaţi

Cu finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală Peste 6 km de drumuri din comuna Mihalţ vor fi modernizaţi

Publicat în 17.06.2017 la ora 11:00

La Mihalț, s-a semnat recent contractul de lucrări privind modernizarea infrastructurii rutiere din comună, prin a cărui implementare se vor reabilita 6,2 kilometri de tramă stradală.

De modernizarea acestor străzi, însumând 4,3 kilometri în satul Mihalț, 1 kilometru în Obreja și câteva sute de metri în Cistei se vor ocupa cei de la SC NEWAMPORT ASFALT, valoarea contractului fiind de aproximativ 1.000.000 de lei. Finanțarea a fost posibilă prin proiectul integrat aferent Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Măsura 322, ”Proiect integrat de înființare rețea de alimentare cu apă și canalizare menajeră, modernizare infrastructură rutieră, construire grădiniță, modernizare și dotare cămine culturale, achiziție buldoexcavator pentru serviciul public de gospodărire comunală în comuna Mihalț, județul Alba”.
Iată și numele străzilor prinse în proiectul de modernizare, pentru fiecare dintre localitățile aparținătoare comunei: Mihalț (4.301m) – străzile: Prund 1, Prund 2, Prund 3, Dispensarului, Primăriei, Cimitirului, Șes, Deal, Cânepii 1 și Cânepii 2; Obreja (1.595m) – străzile: Obreja 1 și Obreja 2; Cistei (315 m) – strada Cistei.
Cele 13 străzi situate în intravilanul comunei Mihalț vor beneficia, în funcție de starea de la care sunt preluate, fie de sistemul rutier tip S1: sistem rutier parțial executat la nivel binder; 4 cm strat de uzură din beton asfaltic BA16, fie de cel de tip S2: 20-25 cm de stat de fundație din împietruirea existentă; 5-10 cm adaos balast; 10 cm strat de bază din macadam; 5 cm strat de legătură din binder BADPS20; 4 cm strat de uzură din beton asfaltic BA16. Acostamentele vor avea structura rutieră alcătuită dintr-un strat de fundație din balast, de 30-35 cm, protejat cu emulsie bituminoasă cationică.
De asemenea, pe lângă amenajarea de șanțuri, podețe și rigole, adiacentă lucrărilor de asfaltare, se vor aduce la nivel și cele 21 de cămine de canalizare, pentru ca apoi să fie executate lucrările de semnalizare rutieră orizontală și verticală, constând în realizarea marcajelor longitudinale și transversale.
Potrivit primarului Flavius Breaz, lucrările vor demara efectiv începând de săptămâna viitoare, urmând ca până la sfârșitul lunii octombrie acestea să fie finalizate.

D. M. S.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 101 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.