blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj au sărbătorit Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri

Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj au sărbătorit Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri

Publicat în 04.12.2018 la ora 17:53

Îmbrăcaţi în costume populare, micuţii au fost implicați în diferite activități educative şi distractive iar cu ajutorul educatoarelor și-au însușit câteva cunoștințe despre semnificația zilei de 1 Decembrie în istoria poporului român şi au pregătit diverse materiale reprezentative.

Copiii au confecționat din carton colorat câte un steguleț în formă de inimioară pe care a fost inscripționat numărul 100 dar și o ghirlandă colorată în culorile tricolorului, din ghirlandă fiind reprezentată harta României iar în mijloc Hora Unirii. Micuții au participat și la un joc cu cartonașe colorate în culorile steagului național. De la petrecere nu au lipsit baloanele colorate cu care copiii s-au jucat bucuroși. La finalul activităţilor copiii şi-au dat mânuţele şi au dansat împreună Hora Unirii.

Pentru că în preajma Zilei Naționale, în 30 noiembrie, sărbătorim pe Sfântul Apostol Andrei, cel care a adus creştinismul în ţara noastră, micuții au ascultat „povestea Sfântului Andrei” iar la plecare au primit câte o iconiță cu Sfântul Andrei.

„An de an, în preajma Zilei Naționale a României îi implicăm pe copilașii noștri în diferite activități educative, potrivite vârstei lor. Prin aceste activități încercăm, ca pe lângă transmiterea unor informații istorice, să le insuflăm celor mici sentimentul de prețuire a trecutului poporului român și de mândrie națională”, au precizat reprezentanții centrului de zi din Blaj.

Aproximativ 40 de copii din Blaj cu vârste între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 3 ani.

Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.

Centrul de zi „Sfânta Irina” Blaj este acreditat în conformitate cu prevederile Legii.nr 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Acest articol a fost citit de: 261 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.