blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Contract de aproape un milion de euro, pentru modernizarea unui nou lot de străzi din municipiul Blaj și din localitatea Tiur

Contract de aproape un milion de euro, pentru modernizarea unui nou lot de străzi din municipiul Blaj și din localitatea Tiur

Publicat în 20.09.2019 la ora 16:36

Primăria Blaj a demarat procedura publică pentru contractarea unei investiţii publice ce vizează modernizarea a peste 5 kilometri de drumuri din arealul urban al municipiului. Este vorba de străzi din Blaj şi localitatea Tiur care nu au fost moderizate până în prezent.

Documentaţia aferentă lucrării ”Reabilitare/modernizare străzi în arealul urban al Municipiului Blaj, etapa a V-a” a fost publicată pe SEAP în 10 februarie 2019, iar ofertele pot fi depuse până în 27 septembrie. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 1 milion de euro, respectiv 4.370.777 lei, bani ce provin din fonduri de la buget.

În Blaj, proiectul prevede asfaltarea următoarelor căi de comunicaţie: Eftimie Murgu 2 (437 metri), Eftimie Murgu 3 (1.125 metri), Zorilor (278 metri), Alexandru Borza 2 (115 metri), Alexandru Golescu (148 metri), Privighetorii (180 metri), Luncii (211 metri), Sălciilor 1 (290 metri), Sălciilor 2 (284 metri), Cezar Boliac (87 metri), Vasile Alecsandri (410 metri). Horea 3 (175 metri) şi M. Kogălniceanu – Hodăi (185 metri). În total, în Blaj, lungimea străzilor ce vor fi modernizate este de 3.925 metri.

În localitatea Tiur, investiţia prevede lucrări similare pe patru străzi în lungime totală de 1.265 metri. ”Îmbrăcămintea rutieră şi traseele străzilor sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează, fapt ce necesită modernizarea cât mai rapidă pentru îmbunătăţirea viabilităţii, precum şi a confortului şi siguranţei circulaţiei pentru utilizatori. Principala problemă este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului şi scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar”, se precizează în documentaţie.

Lăţimea părţii carosabile va fi cuprinsă între 3 şi 6 metri, în funcţie de specificul fiecărei străzi.

Durata de executare a lucrărilor propusă este de 7 luni de la momentul emiterii ordinului de începere.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 489 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.