blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Clubul Copiilor Blaj… în „Magia sărbătorilor de iarnă”, pe scena Palatului Cultural

Clubul Copiilor Blaj… în „Magia sărbătorilor de iarnă”, pe scena Palatului Cultural

Publicat în 18.12.2019 la ora 17:57

Minunata sală a Palatului Cultural a găzduit spectacolul de Craciun, organizat de Clubul Copiilor Blaj, moment de bucurie sfântă şi înălţare sufletească pentru toţi cei care ascultă acordurile frumoase ale colindelor tradiţionale.

Chipurile vesele ale copiilor, au încălzit inimile tuturor… o seară specială în care mai multe voci s-au armonizat pentru a-ți crea acea stare deosebită pe care numai în pragul sărbătorilor de Crăciun o poți avea.

Valorificând frumuseţea tradiţiilor și obiceiurilor populare în cadrul serbărilor şcolare, reuşim să înfrumuseţăm viaţa copiilor, îi ajutăm să cunoască tradiţiile româneşți și rolul important pe care-l au în viaţa oamenilor din cele mai vechi timpuri, modul cum aceste tradiţii au dăinuit peste timp.

Prin conţinutul serbărilor îi ajutăm pe copii să înţeleagă mesajul și conţinutul acestor obiceiuri, adaptându-le particularităţilor de vârstă și aptitudinilor artistice individuale. Cu acest prilej introducem copiii într-o lume frumoasă a cântecului, dansului , poeziei și a unor evenimente tradiţionale. Momentele de intensă trăire, aplaudate cu căldură de părinţi, trezesc în sufletul copiilor sentimente de bucurie.

Pentru noi toţi, iarna este anotimpul zăpezii şi al bucuriilor prilejuite de atâtea datini şi obiceiuri legate de sărbătorirea Naşterii Domnului.

Cu această ocazie, cu mic cu mare, adulţi și copii, trăiesc momente înălţătoare.

În acest context, elevii Clubului Copiilor din municipiul Blaj au pregătit un program artistic în care talentul și munca depusă au putut fi apreciate de toți cei prezenți, deopotrivă.

Pentru elevi, serbarea de Crăciun rămâne unul dintre cele mai îndrăgite evenimente ale anului.

Spectacolul face parte dintr-un proiect interjudeţean al Clubului “Magia sărbătorilor de iarnă”,care a cuprins şi o expoziţie de pictură şi decoraţiuni de Crăciun, realizate de copiii cercului de pictură, coordonat de prof. Păcurar Elena şi cercului de informatică, coordonat de prof. Handrea Mihaela.

În prezența cadrelor didactice, a părinților dar și a bunicilor, micuții și-au susținut programul artistic și nu au lăsat deloc emoțiile să se vadă.

Spectacolul de Crăciun a debutat cu sceneta „Naşterea Domnului” prezentată de elevii care participă la activitaţile cercului de teatru, coordonat de prof.Nicodin Aurelia.

Un recital de cȃntece şi colinde în limba romȃnă şi engleză a fost susţinut de copiii care frecventează cercul de engleză, coordonaţ de prof. Mariana Lodroman .

A fost prezentată apoi o scenetă în limba germană de elevii care participă la activităţile cercului de germană, coordonat de prof.Irimie Damaris.

Grupul vocal-instrumental „Florile Blajului”, coordonat de prof.Puşcă Vasile şi prof.Lodroman Mariana au interpretat mai multe colinde tradiţionale romȃneşti.

Deşi este înfiinţat doar din anul acesta scolar, Grupul vocal a participat la Festivalul naţional „Ambasadorii Unirii” de la Alba Iulia şi la Festivalul Naţional „Icoana sufletului de copil” de la Sebeş, festivaluri care au marcat Ziua Naţională a Rmȃniei şi unde a obţinut rezultate frumoase.

Cei mici, dar şi cei mari, membrii ai Ansamblului folcloric „Junii Blajului”, coordonat de prof.Vasinc Florin, cȃştigătorii mai multor premii şi trofee la festivalurile naţionale şi internaţionale la care au participat, au încheiat această seară magică de decembrie.

Cu mari emoţii şi cu sufletul fremătând am încercat să transmitem tuturor, alese sentimente care ne copleşesc pe toţi în această perioadă a sfârşitului de an.

Este o mare bucurie pentru noi, că am avut ocazia să oferim acestor copii, magia sărbatorilor de iarnă prin emoţia Crăciunului.

Ne-am bucurat de această dată şi le mulţumim Sponsorilor: SC Class Beton SRL (Ilea Adrian) ; SC Apis Com SRL (Hentea Cristian ); SC Ina Strade TGA SRL (Sandru Ovidiu); SC Metrorus SRL.

Coordonator Clubul Copiilor Blaj,
Prof. Nicodin Aurelia

Acest articol a fost citit de: 156 ori

Un Comentariu la Clubul Copiilor Blaj… în „Magia sărbătorilor de iarnă”, pe scena Palatului Cultural

  1. AI Răspunde

    18.12.2019 la 22:21

    membri ai ansamblului – membrii ansamblului, nicidecum ,,membrii ai ansamblului“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.