Rămâi conectat

Administrație

Centru Județean de Excelență Sportivă, la Blaj

Publicat

în

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat în ședința de joi, 26 ianuarie 2023, un proiect de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr. 3 la acordul de asociere între Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba şi Municipiul Blaj prin Consiliul local al municipiului Blaj în vederea realizării în comun a obiectivului „Centru Judeţean de Excelenţă Sportivă”.

În prezent, Primăria Blaj în asociere cu Consiliul Județean Alba, realizează în comun obiectivul de investiții de interes județean și local „Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri”, în municipiul Blaj, fiecare asociat deținând o cotă de 1/2 din terenul destinat realizării investiției de 17.118 mp și fiecare asociat suportând din bugetul propriu jumătate din contravaloarea cheltuielilor totale aferente realizării investiției.

Prin această asociere se intenţioneză dezvoltarea unui complex sportiv proiectat la standarde internationale care poate asigura toate conditiile necesare pentru desfasurarea antrenamentelor de inalta performanta, acoperind cerintele pentru aproape toate ramurile sportive. Sala Polivalentă va fi o sală special construită pentru a găzdui diverse evenimente sportive, artistice, culturale şi de divertisment, va fi locaţia unde se vor desfăşura competiţii sportive locale, regionale, naţionale şi internaţionale. Centrul Județean de Excelență Sportivă va fi compus din Sala polivalentă și va avea ca suport Baza de agrement Blaj.

Prin realizarea acestui obiectiv se urmăreşte ca judeţul Alba să beneficieze de o diversificare a evenimentelor sportive, culturale şi de altă natura, de creşterea amplorii manifestărilor sportive şi de posibilitatea organizării unor compeţiii de calitate cu participare naţională şi internaţională.

Realizarea proiectului va genera un impact major asupra zonei municipiului Blaj şi a Judeţului Alba, din următoarele motive:

– se vor crea spaţii moderne de învăţământ şi recreere, ceea ce va permite intensificarea activităţilor recunoscute pe plan internaţional;

– vor fi oferitecondiţii corespunzătoare tinerilor sportivi, în care să-şi valorifice potenţialul;

– de dotările noii investiții vor beneficia, pe lângă studenții universității și cadrele didactice, şi sportivii altor cluburi sportive.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Administrație

Licitație în valoare de peste 150 milioane lei, pentru proiectarea tehnică și execuția centurii ocolitoare a Municipiului Blaj

Publicat

în

Primăria Blaj a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru atribuirea proiectării tehnice și execuției centurii ocolitoare a municipiului Blaj. Contractul propus este în valoare de peste 150 milioane de lei.

Șoseaua va avea o lungime de 6,8 kilometri, un viaduct de 327 de metri lungime și mai multe pasaje rutiere și podețe. Șoseaua ocolitoare va începe în DN 14B, la kilometrul 22+230 de metri, partea stângă, și se va termina în DN 14Bm la kilometrul 26+900 de metri, partea stângă, traversând teritoriul administrativ al UAT Blaj de la vest la est. Șoseaua va trece peste râul Tarnava Mică, Drumul Comunal 21, linia de cale ferată 307 Blaj – Praid, Drumul Județean 107 și 7 drumuri de exploatare. Varianta ocolitoare Blaj va prelua o parte din traficul care în prezent se desfăşoară pe reţeaua de drumuri existente.

Principalele fluxuri vizate de proiect sunt cele de pe rutele Teiuș-Copșa Mică și retur, Teiuș-Târnăveni și retur și Copșa Mică-Târnăveni și retur. La acestea se mai adaugă și rutele care includ transportul greu și au ca destinație zone opuse din municipiul Blaj, în vederea evitării zonei centrale. În acest sens după darea în folosință a variantei ocolitoare se vor putea introduce restricții de tonaj pentru zona centrală a municipiului Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

Echipa RUBIX a Colegiului Național „IM Clain”, vicecampioană națională la robotică, premiată de Consiliul Local al Municipiului Blaj

Publicat

în

Echipa RUBIX a Colegiului Național „IM Clain” Blaj (prof. Ana-Maria Comșa – director și prof. Ana Marcu – director adjunct) a obținut locul II la Motivate Award în cadrul celei de-a VII-a ediții a BRD First Tech Challenge România, desfășurată la începutul acestei luni la București, după ce se calificase în finala pe țară datorită premiului III cucerit la etapa regională la categoria Inspire Award.

Liceenii blăjeni au fost devansați de Quantum Robotics București, locul III la această categorie revenind echipei Clever Core  Baia Mare. Din echipa condusă de George Biriş – lider fac parte elevii Alexandru Aldea, Tudor Corbean, Elizabeth Comandaşu, Alin Oniga, Cristian Bogdan, Maia Iancu, Anamaria Costea, George Oniga, Bogdan Oargă, Maria Bărbat, Albert Crişan, Cătălin Corlaciu și Darius Simu. Mentorii RUBIX sunt profesorii Romanța Ghiță, Ioan Ghiță și Alexandra Băcilă, iar peer-mentori, Gabriel Puia și Nicolae Avram.

Premiul 2 la faza națională este cea mai mare distincție obținută de echipa blăjeană, înființată pe 1 octombrie 2018, RUBIX mai având în palmares următoarele premii: Collins Aerospace Innovate Award 2nd Place – etapa regională Cluj (2019), Think Award 1st Place – etapa regională Cluj (2020) Motivate Award 2nd Place – etapa regională Cluj (2021), Inspire Award 2nd Place – etapa regională Cluj (2022), Inspire Award 3rd Place – etapa regională București (2022).

„Felicit echipa de robotică RUBIX a Colegiului Național «Inochentie Micu Clain» Blaj pentru locul 2 obținut la etapa națională a Campionatului de Robotică BRD First Tech Challenge România, secțiunea Motivate Award! Este o performanță remarcabilă a învățământului liceal din Blaj, într-un domeniu în care România a devenit, anul trecut, în premieră, campioană mondială, fiind singura țară care, în cei 33 de ani ai competiției, a detronat SUA din fruntea First Tech Challenge! Voi propune pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Blaj din data de 14 martie un proiect de hotărâre pentru premierea întregii echipe RUBIX (elevi, profesori, mentori), pentru excelența în domeniul roboticii și sunt sigur că acest proiect va fi aprobat. Este o mândrie pentru comunitatea noastră să avem o astfel de echipă și că înregistrăm performanțe în cât mai multe domenii! Cu asemenea elevi, cu siguranță, șansele de a deveni orașul european pe care ni-l dorim sunt și mai mari!”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

Spitalul Municipal Blaj investește aproape 3,6 milioane lei în aparatură și echipamente medicale, pentru dotarea mai multor secții

Publicat

în

Spitalul Municipal Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de echipamente medicale – privind realizarea obiectivului de investiții denumit „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală în contextul pandemiei Covid – 19. Valoarea totală a investiției este de 3.590.051,97 de lei, fără TVA.

Obiectivul general este asigurarea disponibilității aparaturii și dispozitivelor medicale necesare Spitalului Municipal Blaj, în vederea îmbunătățirii capacității spitalului de a răspunde în timp util și eficient pentru tratarea cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 pâna cel târziu la finalizarea implementări proiectului.

În cadrul prezentului proiect, se propune achiziționarea de echipamente și aparatură medicală necesare pentru creșterea capacității de identificare și diagnosticare a pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 atât în regim comunitar, cât și a pacienților și personalului medical al spitalului, precum și pentru asigurarea complexității tratamentului pacienților diagnosticați cu COVID-19, tratament care se asigura în mai multe structuri medicale și locații ale spitalului (UPU-SMURD, AȚI, aripa special amenajată pentru izolarea și tratamentul pacienților infectați, Pavilionului medical destinat urmăririi, monitorizării și tratării persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2). Totodată, se impune asigurarea necesarului de echipamente medicale de protecție pentru personalul medico-sanitar și auxiliar al spitalului, precum și a materialelor sanitare necesare pentru tratamentul pacienților critici.

Produsele solicitate | Denumire Cantitate /buc

LOT 1 – Analizor automat microbiologie 1
LOT 2 – Aparat anestezie 2
LOT 3 – Aparat de hemofiltrare 1
LOT 4 – Aparat radiologie mobil 1
LOT 5 – Ecograf 1
LOT 6 – Ecograf pediatria 1
LOT 7 – Ecograf portabil cu sondă de ecocardiografie 1
LOT 8- Histeroscop bipolar 1
LOT 9 – Incubator de transport nou-născuți în stare necritică 1
LOT 10 – Injectomat 30
LOT 11 – Injectomat automat cu două linii 1
LOT 12 – Masă resuscitare cu încălzire radiantă și modul resuscitare 2
LOT 13 – Sistem automat de analiză biochimica a urinii și sediment urinar 1
LOT 14 – Sistem complet de oxigenoterapie cu umidificare și încălzire pentru suport respirator 1
LOT 15 – Sistem resuscitare portabil 1
LOT 16 – Sterilizator cu plasmă 1

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj