Rămâi conectat

Administrație

Centru Județean de Excelență Sportivă, la Blaj

Publicat

în

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat în ședința de joi, 26 ianuarie 2023, un proiect de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr. 3 la acordul de asociere între Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba şi Municipiul Blaj prin Consiliul local al municipiului Blaj în vederea realizării în comun a obiectivului „Centru Judeţean de Excelenţă Sportivă”.

În prezent, Primăria Blaj în asociere cu Consiliul Județean Alba, realizează în comun obiectivul de investiții de interes județean și local „Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri”, în municipiul Blaj, fiecare asociat deținând o cotă de 1/2 din terenul destinat realizării investiției de 17.118 mp și fiecare asociat suportând din bugetul propriu jumătate din contravaloarea cheltuielilor totale aferente realizării investiției.

Prin această asociere se intenţioneză dezvoltarea unui complex sportiv proiectat la standarde internationale care poate asigura toate conditiile necesare pentru desfasurarea antrenamentelor de inalta performanta, acoperind cerintele pentru aproape toate ramurile sportive. Sala Polivalentă va fi o sală special construită pentru a găzdui diverse evenimente sportive, artistice, culturale şi de divertisment, va fi locaţia unde se vor desfăşura competiţii sportive locale, regionale, naţionale şi internaţionale. Centrul Județean de Excelență Sportivă va fi compus din Sala polivalentă și va avea ca suport Baza de agrement Blaj.

Prin realizarea acestui obiectiv se urmăreşte ca judeţul Alba să beneficieze de o diversificare a evenimentelor sportive, culturale şi de altă natura, de creşterea amplorii manifestărilor sportive şi de posibilitatea organizării unor compeţiii de calitate cu participare naţională şi internaţională.

Realizarea proiectului va genera un impact major asupra zonei municipiului Blaj şi a Judeţului Alba, din următoarele motive:

– se vor crea spaţii moderne de învăţământ şi recreere, ceea ce va permite intensificarea activităţilor recunoscute pe plan internaţional;

– vor fi oferitecondiţii corespunzătoare tinerilor sportivi, în care să-şi valorifice potenţialul;

– de dotările noii investiții vor beneficia, pe lângă studenții universității și cadrele didactice, şi sportivii altor cluburi sportive.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Gheorghe Rotar: „6 medici noi, în specializările ATI, chirurgie generală, psihiatrie, epidemiologie și pediatrie își vor începe activitatea la Spitalul Municipal Blaj”

Publicat

în

Gheorghe Rotar, primarul Blajului a transmis că la Spitalul Municipal Blaj își vor începe, în curînd, activitatea 6 medici noi, în specializările ATI, chirurgie generală, psihiatrie, epidemiologie și pediatrie.

„În ultimele două săptămâni au fost organizate concursuri pentru ocuparea a 6 posturi de medici la Spitalul Municipal Blaj. În urma rezultatelor, ne bucurăm să anunțăm că la unitatea noastră spitalicească își vor începe activitatea:

– un medic specialist ATI;
– un medic specialist chirurgie generală;
– 2 medici specialiști psihiatrie;
– un medic specialist epidemiologie;
– un medic specialist pediatrie.

Cu cei 6 medici noi, Spitalul Municipal Blaj a ajuns la 74 de medici sub contract, cel mai mare număr de medici pe care l-a avut vreodată:

– 47 de medici primari și specialiști;
– 10 medici rezidenți;
– 10 medici de gărzi, din afara unității;
– 7 medici cu contracte de prestări servicii.

În perioada următoare, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea următoarelor posturi: un medic diabetolog și 2 medici pediatri. Odată cu ocuparea acestor posturi, vom avea o structură medicală pe măsura dotărilor Spitalului și a necesităților privind serviciile medicale din zona Blajului!

Pe lângă investițiile în infrastructura de sănătate, investim și în atragerea de medici specialiști și personal medical, pentru un act medical de cea mai înaltă calitate. De asemenea, vrem să consolidăm Spitalul Municipal Blaj, astfel încât, după preconizata reformă în sănătate, Blajul să beneficieze de unul dintre cele mai bune spitale din țară, cu servicii medicale complexe, iar locuitorii din zonă să fie nevoiți doar în cazuri excepționale să apeleze la spitalele mari din alte orașe”, a transmis Gheorghe Rorat, primar al Municipiului Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

Gheorghe Rotar: „Încă 6 străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor”

Publicat

în

Primarul Gheorghe rotar anunță că încă 6 străzi din Blaj, Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna, vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie).

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte 6 străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele 3 luni. Celelalte 5 străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.

„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu 6 ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 km de cabluri, în total având peste 70 de km de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.

Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!

Am convingerea că proiectul nostru de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații va fi finalizat la Blaj până în anul 2028!”, a transmis Gheorghe Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

1500 de chiparoși vor fi plantați pe străzile Municipiului Blaj

Publicat

în

Primarul Gheorghe Rotar a anunțat că în zilele următoare, Serviciul Public de Gospodărie Comunală va planta 1500 de chiparoși, pe străzile Blajului.

„Am început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului. În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vom avea 1500 de chiparoși. Așa cum am putut deja constata, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului pe care îl respirăm în Blaj.

Cu această ocazie, doresc să evidențiez rolul deosebit pe care Serviciului Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității noastre, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.

 Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a scris primarul Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina personală de facebook.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj