blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Câteva mii de persoane au fost prezente ieri la tradiționalul Târg al Căciulilor, de la Blaj

Câteva mii de persoane au fost prezente ieri la tradiționalul Târg al Căciulilor, de la Blaj

Publicat în 07.12.2016 la ora 9:41

Câteva mii de persoane au fost prezente ieri la Târgul Căciulilor de la Blaj, manifestare veche de secole și care se desfășoară prin tradiție în ziua de Sfântul Nicolae. O parte din oameni au venit de la zeci de kilometri pentru a-și achiziționa un asemenea produs.

Căciulile comercializate au fost în mai multe culori – negru, gri, mov, albastru, verde, kaki -, dar și modele diferite – de astrahan, focă, iepure, nurcă, vulpe -, pentru femei și bărbați. Căciulile au avut prețuri cuprinse între câteva zeci de lei și câteva sute de lei.

Târgul oferă în prezent o gamă variată mult mai amplă de produse, fie că vorbim de încălțăminte și îmbrăcăminte sau de cosmetice, veselă și obiecte de feronerie.

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul Căciulilor” se desfăşoară la Blaj, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae.

Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” de la Blaj se făceau grosul cumpărăturilor de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate. Astăzi, târgul de Moş Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

La târg au participat circa 250 de comercianţi din toate colţurile ţării şi-au anuntat deja prezenţa la târgul din acest an, 30 dintre aceştia fiind comercianţi de articole din blană, denumiţi, în mod popular, „căciulari”.

Majoritatea tarabelor comercianţilor vor fi amplasate pe Bulevardul Republicii, ele putând fi găsite şi pe străzile adiacente.

Acest articol a fost citit de: 253 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.