blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Caravana „Fii pregătit!” ajunge duminică, 1 aprilie 2018, la Blaj

Caravana „Fii pregătit!” ajunge duminică, 1 aprilie 2018, la Blaj

Publicat în 28.03.2018 la ora 15:48

Caravana “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 31 martie 2018, în Alba Iulia și va fi amplasată pe platoul din fața Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia iar duminică, 1 aprilie 2018, în Blaj, fiind amplasată în parcarea Hotelului Târnavele.

Timp de două zile, în intervalul orar 10:00 – 18:00, personalul ISU Alba va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

 Aceasta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În următoarea lună, Caravana va ajunge în 5 localități.

După opririle din Alba Iulia şi din Blaj, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în luna aprilie la Timișoara (14 aprilie), Făget (15 aprilie), Botoșani (21, 22, 23 aprilie)  Craiova (28 aprilie) și  la Segarcea  (29 aprilie).

http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – , unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Acest articol a fost citit de: 790 ori

Caravana „Fii pregătit!” ajunge duminică, 1 aprilie 2018, la Blaj
4 (80%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.