blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Cămătar din Reghin reținut de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Mureș

Cămătar din Reghin reținut de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Mureș

Publicat în 19.01.2016 la ora 11:18

politia-perchezitiiPoliţişti din județul Mureş au ridicat de la un bărbat din municipiul Reghin, bănuit de şantaj şi cămătărie, aproape 60.000 de lei, 7.350 de euro, 8.000 de franci şi 550 de USD, precum şi înscrisuri privind evidenţa împrumuturilor.

La data de 18 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în municipiul Reghin, pentru probarea activităţii infracţionale a unui bărbat, de 42 de ani, bănuit de cămătărie şi şantaj.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 59.340 de lei, 7.350 de euro, 8.000 de franci şi 550 de USD, precum şi înscrisuri privind evidenţa împrumuturilor, contracte de împrumut şi alte bunuri care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.
De asemenea, au fost identificate şi audiate 18 persoane care ar fi împrumutat bani de la cel în cauză, cărora le-ar fi fost percepute diferite dobânzi pentru sumele solicitate.

Din cercetări a reieşit că unele dintre victime ar fi garantat împrumutul cu bunuri mobile sau imobile.  Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă. La acţiune a participat şi Poliţia municipiului Reghin.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 576 ori

5.0
02

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.