blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Bunicuţele din Roșia de Secaș sărbătorite cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii

Bunicuţele din Roșia de Secaș sărbătorite cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii

Publicat în 09.03.2017 la ora 13:06

Bunicuţele ocrotite în cadrul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Roșia de Secaș au fost sărbătorite cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Cu acest prilej, copiii beneficiari ai Centrului de Zi Sfântul Ierarh Nicolae din localitate au pregătit un program artistic şi religios.

„Cei 25 de copii de la centrul de zi au prezentat cântece şi pricesne despre mamă şi au dăruit mărţişoare şi felicitări bunicuţelor pe care le ocrotim în cadrul serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Roșia de Secaș.  La finalul evenimentului beneficiarii acestui serviciu au primit din partea noastră o floare şi un pachet cu alimente”, a precizat părintele  Nicolae-Viorel Bîldea, coordonatorul Așezământului Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș.

În cadrul Așezământului din Roșia de Secaș funcționează două servicii: Centrul de zi pentru copii și Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Centrul de zi pentru copii a fost înființat în anul 2004 și funcţionează printr-un parteneriat încheiat între Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Primăria comunei Roșia de Secaș și Parohia Ortodoxă Roșia de Secaș. Beneficiarii acestui centru sunt 25 de copii din localitate care  primesc sprijin în efectuarea temelor, masă caldă și gustare, consiliere socială, psihologică și pastorală, servicii educative și de socializare.

Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice a fost înfințat în anul 2008 și are în prezent 13 beneficiari. Acesta face parte din rețeaua de servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice coordonată de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Scopul acestui serviciu social este de a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, singure, bolnave, sărace, aflate în stare de semidependență.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 90 ori

Bunicuţele din Roșia de Secaș sărbătorite cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.