blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Buget de 1,15 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor străzi din Blaj degradate de lucrările la sistemul de canalizare

Buget de 1,15 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor străzi din Blaj degradate de lucrările la sistemul de canalizare

Publicat în 21.02.2019 la ora 10:00

În această primăvară este programată să înceapă la Blaj reabilitarea mai multor străzi din municipiu care se află într-o stare de degradare ca urmare a executării lucrărilor la sistemul de canalizare.

Se dorește repararea unor străzi din municipiul Blaj, având o lungime totală de 3,11 km, motiv pentru care Primăria Blaj a lansat o procedură publică în urma căreia va fi selectată firma cu care va fi încheiat contractul de lucrări al cărui valoare este estimată la 1,15 milioane de lei fără TVA.

”Lucrările achiziționate constă, în mare în: pe toată lățimea părții carosabile se așterne un strat de 4 centimetri beton asfaltic; • pe zonele cu fisuri și crăpături se decapează stratul de uzură și se plombează cu 5 cm beton asfaltic BA16 pe circa 5% din suprafață; • pe zonele cu faianțări și denivelări și pe cele de extindere a părții carosabile se scoate sistemul rutier și se înlocuiește cu un sistem rutier nou”, se arată în caietul de sarcini.

Durata de realizare a lucrarilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a execuției. După realizarea proiectelor de extindere a rețelelor de canalizare menajeră și de reabilitare a rețelelor de canalizare menajeră în anii 2010 – 2012, autoritatea publică locală a hotărât ca după finalizarea acestora, partea carosabilă la toate străzile modernizate pe care se realizează aceste proiecte să fie reabilitată, lucru care s-a finalizat în anul 2016.

O parte din străzile care nu au fost reabilitate prin această acțiune, sunt acum degradate și necesită reparații, atât la partea carosabilă cât și la sistemul de colectare și evacuare a apelor pluviale. Aici sunt incluse străzile Alexandru Borza 3, Oborului, Izvorului, Axente Sever, Stejarului, Al. Papiu Ilarian, Gheorghe Șincai, Mihai Eminescu 2, Viitorului.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 431 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.