blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Blajul transformat pentru trei zile în capitala apiculturii românești, cu prilejul celei deia XII-a ediții a „Săbrătorii Mierii”

Blajul transformat pentru trei zile în capitala apiculturii românești, cu prilejul celei deia XII-a ediții a „Săbrătorii Mierii”

Publicat în 22.03.2019 la ora 13:28

Cea de-a XII-a ediție a „Sărbătorii Mierii”, eveniment devenit deja o tradiție, a debutat astăzi, 22 martie 2019, la Blaj.

„Sărbătorea Mierii”, cel mai important târg apicol și singurul cu prezență internațională din România, reunește anul acesta 150 de expozanți din țară și din străinătate, din țări precum România, Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Franța, Croația sau Grecia. Vizitatorii vor putea găsi la târg miere și produse apicole, dulciuri de casă realizate cu miere, produse cosmetice cu miere dar și utilaje și echipamente moderne folosite în apicultură. Nu va lipsi nici secțiunea dedicată meșterilor populari care vor expune obiecte tradiționale.

Târgul are ca scop principal promovarea produselor apicole de calitate în rândul consumatorilor români, dar și oferirea de informații apicultorilor prin sesiunea de comunicări/ conferințe și a posibilității de a face schimburi de experiență cu apicultori și asociații apicole din alte țări europene.

Târgul găzduiește în premieră pentru România și conferința internațională BeeCome, cel mai important eveniment apicol din Europa, care va reuni specialiști din opt țări. Printre participanți se vor afla și 50 de reprezentanți ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (din Polonia, Franța, Romania, Germania, Spania, Israel, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Italia, Grecia) pentru a discuta problemele și oportunitățile pieței internaționale a mierii.

Sărbătoarea Mierii 2019 este organizată de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Consiliul Local și Primăria Municipiului Blaj, în parteneriat cu compania Apidava și Asociația „APIS Târnave” Blaj.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 446 ori

Blajul transformat pentru trei zile în capitala apiculturii românești, cu prilejul celei deia XII-a ediții a „Săbrătorii Mierii”
4 (80%) 1 vote[s]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.