Rămâi conectat

Actualitate

Blajul – Pantheonul libertăţii şi demnităţii românilor – 167 de ani

Publicat

în

blaj2Se împlinesc în aceste zile 167 de ani de la freamătul de libertate al  zecilor de mii de români de pe Câmpia Libertăţii pentru a-şi hotărî destinul propriu pe aceste meleaguri.

Blajul, acest „Pantheon” al libertăţii şi demnităţii românilor, l-a avut ca oaspete de seamă de mai multe ori pe Craiul Munţilor – Avram Iancu, el fiind prezent la toate cele trei mari adunări naţionale de pe Câmpia Libertăţii. La prima adunare, din 30 aprilie 1848, în Duminica Tomii, Avram Iancu a fost însoţit de Ioan Buteanu şi de circa 2.000 de moţi. Şi cu toate că adunarea fusese interzisă de autorităţi, încă din cadrul acesteia fruntaşii români formulează mai multe revendicări, cerând între altele desfiinţarea iobăgiei şi spunând, în frunte cu Simion Bărnuţiu, care a prezidat adunarea, cu Avram Iancu, Ioan Buteanu, Alexandru Papiu-Ilarian şi ceilalţi că „prezenţa comisarilor guvernului şi a armatei nu-i intimidează şi că sunt hotărâţi să-şi câştige drepturile ce li se cuvin”.
Cea de-a doua, cea mai importantă, a avut loc în 3/15 mai 1848. La această adunare, sosirea lui Iancu, în fruntea miilor de moţi disciplinaţi milităreşte, va produce un mare entuziasm. Adunarea a fost prezidată de episcopul ortodox Andrei Şaguna şi de cel greco-catolic, Ioan Lemeni. Zecile de mii de români adunaţi pe Câmpia Libertăţii de la Blaj au ascultat cu însufleţire cuvântările fruntaşilor lor, ardeleni sau de peste munţi, printre care s-au numărat Simion Bărnuţiu, Avram Iancu, Ioan Buteanu, Alecu Russo şi alţii. Chiar şi Alexandru Ioan Cuza, viitorul domnitor al Principatelor Unite, a fost prezent la Marea Adunare Naţională de la Blaj din 3/15 mai 1848. În cadrul Adunării, s-a votat o Petiţie naţională prin care „naţia română se declara şi se proclama de sine stătătoare şi parte întregitoare a Transilvaniei, pe temeiul libertăţii egale” şi „depune jurământul de credinţă către împărat şi către patrie”. A doua zi s-a cerut reprezentarea proporţională în toate ramurile de conducere şi în administraţia ţării, libertatea presei şi a întrunirilor, şcoli şi o universitate în limba română, şi
s-a protestat apoi solemn împotriva unirii cu Ungaria. Petiţia naţională a fost redactată în 16 puncte.
La această Mare Adunare Naţională, la care au luat parte peste 40.000 de români, avea Avram Iancu să rostească celebra frază: „Uitaţi-vă pe câmp românilor, suntem mulţi, ca cucuruzul brazilor, suntem mulţi şi tari, că Dumnezeu e cu noi!”.
Apoi, după cum se ştie, delegaţia trimisă la Dieta de la Cluj cu Petiţia naţională adoptată de Adunarea Naţională de pe Câmpia Libertăţii din 3/15 mai se întoarce la puţin timp cu mare dezamăgire în suflete. La 29 mai 1848, Dieta din Cluj, alcătuită majoritar din nobili de origine maghiară, decretează unirea Transilvaniei cu Ungaria, fără a lua în vreun fel în seamă memoriul înaintat de delegaţia de români. În plus, decretează şi dizolvarea Comitetului Naţional Român de la Sibiu, ameninţând cu pedepse aspre pe cei care ar îndrăzni să se mai întrunească de acum încolo. Între timp are loc masacrul de la Mihalţ, când trupele de grăniceri secui deschid focul asupra iobagilor români, care ocupaseră cu forţa o parte din moşia nobilului maghiar local. De aici Iancu decide că doar cu „lancea lui Horea” se mai poate face dreptate şi porneşte astfel în munţi pentru a-şi aduna moţii şi a-i răzbuna pe românii care au căzut victime nevinovate. Avram Iancu organizează astfel mai multe întâlniri cu moţii săi, şi avea să mai vină la Blaj şi la cea de-a treia adunare a românilor, care are loc în ziua de 21 septembrie 1848, când iar s-au adunat, în decurs de 8 zile, pe Câmpia Libertăţii, peste 60.000 de români. Iancu ajunge din nou aici, în fruntea a circa 6.000 de moţi. Această a treia adunare avea să confirme din nou cererile formulate de români la adunarea din 3/15 mai şi a mai statuat în plus formarea unei Gărzi Naţionale Româneşti înarmate, similară cu garda naţională maghiară, care fusese deja constituită şi înarmată de către guvernul austriac. Procesul verbal al adunării a fost semnat şi de Avram Iancu. După care, aşa după cum avea să se exprime în cadrul unei întruniri de la Sibiu, prezidată de marele Andrei Şaguna, Iancu spune răspicat: „Voi vorbiţi înainte, eu plec în munţi, la moţii mei, să fac revoluţie!” Şi, după cum ştim, după o organizare minuţioasă, a dat celebrul ordin (considerat a fi cel mai scurt din toate marile confruntări militare) „No hai!” Şi a făcut-o… În scurt timp, revoluţia va cuprinde aproape toate zonele Transilvaniei.
blaj1Azi, Craiul Munţilor, după cum se ştie, îşi doarme somnul de veci la umbra binefăcătoare a gorunului lui Horea de la Ţebea, loc devenit sacru, şi totodată de pelerinaj continuu pentru toţi românii. Însă, şi de acolo, aşa după cum frumos descrie într-un poem pe care i l-a dedicat poetul Octavian Goga (fost şi prim-ministru al României în perioada decembrie1937 – februarie 1938), care l-a admirat foarte mult pe eroul Apusenilor şi chiar i-a luat apărarea în mai multe rânduri în privinţa denigrărilor de tot felul la adresa sa, el veghează şi în prezent asupra naţiunii române, aşa după cum rezultă şi din versurile următoare: „Iar când va veni duşmanul/ Să vă ia pământ şi drept/ Români, scuturaţi gorunul/ Ca din somn să mă deştept”. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Fie ca duhul său sfânt, profund românesc, să ne
inunde mereu sufletele tuturor românilor, şi să ne fie pildă vie în toată existenţa noastră de acum, şi în vecii vecilor!
Iar fiindcă este vorba de istoria Blajului, marele oraş al Şcolii Ardelene, ar fi o impietate să nu-i amintim aici, în acest context, şi pe episcopul martir Inocenţiu Micu Klein, care a făcut primele demersuri, printr-un memoriu adresat împăratului Carol al VI-lea, în anul 1732, de înfiinţare de „şcoli pentru fiii neamului nostru”, pe continuatorul său, episcopul Petru Pavel Aron, care înfiinţează în anul 1754 şcolile din Blaj (Şcoala de obşte, Şcoala latinească şi Şcoala de preoţie), pe care le denumeşte metaforic „fântâni ale darurilor”. Şi bineînţeles, pe marii corifei ai Şcolii Ardelene, mişcare ideologică naţională iluministă – avându-i în frunte pe Samuil Micu, Gheorghe Şincai şi Petru Maior, care au susţinut din toate puterile latinitatea şi continuitatea noastră pe aceste meleaguri, ideea de unitate a românilor, având o puternică înrâurire pedagogică şi contribuind decisiv la trezirea conştiinţei naţionale a tuturor românilor. Aşadar, fără rodnica activitate a acestei „fântâni a darurilor” blăjene şi iluminismul promovat de Şcoala Ardeleană, probabil nu ar fi existat nici marile adunări naţionale de pe Câmpia Libertăţii şi, poate, nici Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. Pentru că, pe Câmpia Libertăţii, din toate piepturile românilor s-a strigat cu putere: „Vrem să ne unim cu ţara!”

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Ce nume se sărbătoresc de SFANTUL GHEORGHE 2024: Peste 900.000 de romani își serbează onomastica în 23 aprilie | blajinfo.ro

Publicat

în

Români care îşi sărbătoresc onomastica – Nume care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe 2024 | blajinfo.ro

Peste 900.000 de romani își serbează onomastica, în 23 aprilie, cu ocazia Sfântului Gheorghe. Sfântul Mare Mucenic s-a născut în Capadocia într-o familie creștina și a trăit in timpul domniei împăratului Diocletian.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe

Din cei peste 900.000 de romani care poarta numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe peste 700.000 sunt bărbați si peste 180.000 femei.

Din totalul romancelor, peste 130.00 poarta numele de Georgeta, alte peste 33.000 – Gheorghita sau Ghiorghita si peste 14.000 – Geta, in timp ce peste 500 femei poarta numele de Ghita.

La barbati, numele Gheorghe, Ghiorghe se regaseste in peste 550.000 dintre cazuri, George – peste 140.000, Gheorghita, Ghiorghita – peste 24.00, iar peste 4.800 de romani poarta numele Ghita.

Legenda Sfantului Gheorghe

S-a inrolat in armata romana si, parcurgand ierarhia militara, Sf. Gheorghe s-a facut remarcat prin faptele de arme. In ciuda decretului impotriva crestinilor, emis de Diocletian in 303, Sf. Gheorghe a ales sa-si marturiseasca public credinta crestina. Din ordin imperial, sfantul a fost intemnitat si supus torturii pentru a-si renega credinta. Loviri cu sulita, lespezile de piatra asezate pe piept, trasul pe roata, groapa cu var, incaltamintea cu cuie, bautura otravita, bataia cu vana de bou si toate celelalte torturi nu au reusit sa-l faca sa renunte la credinta sa.

Martorii suferintelor Sfantului Gheorghe, uimiti de puterea sa de a rezista la durere, au renuntat la credinta in zeitati pagane, imbratisand crestinismul. O dovada a sfinteniei sale o reprezinta o minune savarsita de Sf. Gheorghe in timpul intemnitarii sale. Atingand trupul unui detinut mort din celula sa, acesta a inviat, convingand-o astfel chiar pe imparateasa Alexandra, sotia lui Diocletian, sa se crestineze. Intrucat Sf. Gheorghe a respins oferta imparatului de a-i acorda inalte onoruri in schimbul renuntarii la crestinism, Diocletian a ordonat omorarea prin decapitare a Sf. Gheorghe si a sotiei sale.

Citește și: MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui

In constiinta populara romaneasca, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtand hramul sau. Exista numeroase orase in Romania care poarta numele Sfantului Gheorghe si chiar unul dintre cele trei brate ale Dunarii este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigand balaurul este prezenta si pe steagul Moldovei medievale trimis de Stefan cel Mare la Manastirea Zografu de la Muntele Athos.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai preţuiţi sfinţi. De neam bun, a îmbrăţişat de tânăr carierea armelor, distingându-se repede prin curajul şi abilităţile sale. În timpul prigoanei creştinilor, Sfântul şi-a mărturisit şi el cu tărie credinţa şi, după ameninţări şi torturi, a fost executat din porunca aceluiaşi împărat pe care îl servise în lupte şi războaie.

Gheorghe – din greacă: agricultor, lucrător al pământului, acest nume deosebit, atât de răspândit la noi, la români, ne arată că omul trebuie să fie, înainte de toate, harnic şi gospodar. – „Lucrul face sănătate, trândăvia tot păcate.” – Proverb românesc.

Derivate: George, Georgeta, Georgiana, Geta, Gina, Gelu, Geo, Gică, Gherghina, Ioiga, Iordache ş.a.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | blajinfo.ro

Publicat

în

MESAJE de Sfântul Gheorghe,  URĂRI de la mulţi ani de Sfântul Gheorghe, FELICITĂRI şi SMS-uri de Sfântul Gheorghe 2024 | blajinfo.ro

În fiecare an, pe 23 aprilie, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Peste 900.000 de români, care poartă numele de Gheorghe, Gheorghiţă, George sau Georgeta şi alte nume derivate îşi serbează ziua numelui în această dată.

Cu  această ocazie, poţi trimite un gând frumos şi o urare de bine prietenilor, rudelor, colegilor, cunoştinţelor tale care poartă numele Sfântului Gheorghe.

Iată mai jos câteva mesaje cu urări şi felicitări de Sf. Gheorghe ce pot fi trimise celor dragi ce-şi serbează ziua onomastică:

“Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Gheorghe!

“Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi”

La mulţi ani şi fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!

“Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.”

“Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Gheorghe!”

“Îţi urez “La mulţi ani” pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Gheorghe, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară”

“La mulţi ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulţi ani şi sus paharul!!”

MESAJE de  Sfantul Gheorghe pentru apropiaţi:

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : La Mulţi Ani, Gheorghe, şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : Cu ocazia zilei Sfântului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : La mulţi ani şi fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : “Dragă Gheroghe, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer “LA MULŢI ANI” să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : “Felicitări cu ocazia acestei zile, îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, George!”

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani!

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : „Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Gheorghe al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!”

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : „Să fii mereu tânăr şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi, Gheorghe!”

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : „În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei, pentru că porţi numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, îţi urez multă sănătate şi fericire.

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : „Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani, Gheorghe!”

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : „Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de lumină şi sănătate. La munţi ani”

MESAJE de  Sfantul Gheorghe : „Fie ca începând cu această zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite şi pline de bucurie. La muţi ani”

URĂRI de Sfântul Ghoerghe pentru cunoştinţe şi cei dragi

 La mulţi ani şi fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!

În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei, pentru că porţi numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, îţi urez multă sănătate şi fericire!

Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească!

La mulţi ani! Fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Gheorghe pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.

Tot ce-ţi doreşti, tot ce-ţi lipseşte şi-ţi foloseşte, sănătate, prieteni adevăraţi, şi multă bucurie!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe cât mai frumoasă!

La Mulţi Ani Gheorghe şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!

Cu ocazia zilei Sfinţişorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

Alte MESAJE şi URARI de Sfantul Gheorghe

URĂRI de Sfântul Gheorghe : În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei îţi urez multă sănătate şi fericire. La mulţi ani de Sf. Gheorghe.

URĂRI de Sfântul Gheorghe : În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei, pentru că purtaţi numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, vă urez multă sănătate şi fericire!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Astăzi este o zi specială pentru tine iar tu eşti special(a) pentru noi în fiecare zi. Îţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : De ziua numelui tău îţi doresc să ai parte de succes, împliniri şi sănătate. Sfântul Gheorghe al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească în viaţă. La mulţi ani!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Dragă George, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer La Mulţi Ani, să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros La Mulţi Ani, sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Să fii mereu tânăr(a) şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi.

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Să ai parte de sănătate, multe realizări şi să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulţi ani, de Sfântul Gheorghe!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Fie ca această zi să-ţi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Gheorghe al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urari pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani de ziua numelui!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei îţi urez multă sănătate şi fericire. La mulţi ani de Sf. Gheorghe.

URĂRI de Sfântul Gheorghe : În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei, pentru că purtaţi numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, vă urez multă sănătate şi fericire!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Astăzi este o zi specială pentru tine iar tu eşti special(a) pentru noi în fiecare zi. Îţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : De ziua numelui tău îţi doresc să ai parte de succes, împliniri şi sănătate. Sfântul Gheorghe al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească în viaţă. La mulţi ani!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Dragă George, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer La Mulţi Ani, să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros La Mulţi Ani, sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Să fii mereu tânăr(a) şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi.

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Să ai parte de sănătate, multe realizări şi să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulţi ani, de Sfântul Gheorghe!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Fie ca această zi să-ţi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Gheorghe al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urari pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani de ziua numelui!

URĂRI de Sfântul Gheorghe :Tot ce-ţi doreşti, tot ce-ţi lipseşte şi-ţi foloseşte, sănătate, prieteni adevăraţi şi multă bucurie!

URĂRI de Sfântul Gheorghe : De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani!

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Blaj cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe strada Clujului

Publicat

în

Luni, 15 aprilie 2024, în jurul orei 20.30, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un tânăr de 20 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Clujului din Blaj, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj