blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Blajul feeric respiră atmosfera sărbătorilor de iarnă

Blajul feeric respiră atmosfera sărbătorilor de iarnă

Publicat în 19.12.2014 la ora 11:00

blaj noapteaMica Romă a beneficiat şi în acest an de luminat festiv la înălţimea aşteptărilor blăjenilor, care se bucură de o atmosferă feerică în cocheta lor urbe.

Deşi zăpada întârzie să apară, oraşul este pregătit de sărbătorile de iarnă cu tot ce trebuie, dioramă reprezentând Naşterea Domnului în faţa centrului cultural, luminiţe festive, clădirile puse în valoare de mii de beculeţe colorate. În parcul Avram Iancu, moşul şi-a tras sania cu reni şi îi aşteaptă pe cei mici să îi comunice lista cu darurile pretinse şi aşteptate în seara de ajun. Nu lipseşte din peisaj omul de zăpadă, un uriaş ursuleţ polar echipat de iarnă, îngeraşi vestitori ai naşterii Pruncului Iisus, bradul cu stea în vârf, toate făurite din leduri strălucitoare, pentru bucuria celor mici şi a celor mari. Tare cuminţi trebuie să fi fost locuitorii Blajului să iabă parte de aşa o atmosferă de poveste, puţină glazură de nea să mai cadă şi te simţi la ei acasă ca într-un oraş european de calibrul Vienei de exemplu, şi fără să baţi cale lungă până acolo.
Amenajarea oraşului, materiale şi manoperă, s-a realizat cu ajutorul a 110 mii de lei, de Revelion fiind programat tradiţionalul foc de artificii de 15 minute. Administraţia locală a continuat buna tradiţie din preajma sărbătorilor de iarnă şi prin oferirea a 80 de pomi de Crăciun, tuturor instituţiilor subordonate primăriei, grădiniţe şi biserici. De asemenea, de atenţii din partea Consiliului Local şi a Primăriei municipiului Blaj vor beneficia de Crăciun şi 750 de copii din grădiniţele blăjene, alături de copiii din creşe, beneficiarii căminelor de bătrâni şi ai centrelor de plasament. Alături de primarul Gheorghe Valentin Rotar şi de reprezentanţii administraţiei locale Blaj, le dorim şi noi locuitorilor Micii Rome sărbători fericite şi îmbelşugate pentru că luminoase sigur vor fi.

Acest articol a fost citit de: 730 ori

Blajul feeric respiră atmosfera sărbătorilor de iarnă
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.