blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Politică » Blaj – orașul administrat românește cu rigoare germană!

Blaj – orașul administrat românește cu rigoare germană!

Publicat în 30.03.2016 la ora 18:27

Blaj – în limba germană Blasendorf, leagănul iluminismului românesc, este un municipiu transilvănean, situat în vestul Podișului Târnavelor, la confluența Târnavei Mari cu Târnava Mică.

Cu o populație care se ridică la 20.630 de locuitori, în această urbe șomajul este aproape inexistent, și asta datorită iscusinței, perseverenței și dăruirii administrației locale, dublate prin susținerea și implicarea nemijlocită a Consiliului Județean Alba. Blaj este un model de reușită administrativă demn de urmat, având în vedere anvergura dezvoltării sale din ultimii ani. Proiectul economic al companiei germane Bosch, la care autoritățile locale au răspuns prompt prin crearea infrastructurii necesare, a făcut ca această investiție să fie sustenabilă, drept pentru care investitorii germani au mai creat încă o unitate de producție, pe lângă cea din anul 2007, anul debutului acestui parteneriat de succes.

Blaj sensul giratoriuPe principiul rostogolirii bulgărelui de zăpadă, dezvoltarea unităților de producție de la Bosch a condus la crearea de locuri de muncă, la consolidarea bugetului local și, pe cale de consecință, la necesitatea de noi investiții. Astfel, Blajul a cunoscut o dezvoltare accelerată, beneficiind de o infrastructură rutieră bine pusă la punct, alimentare cu apă și canalizare, de un spital municipal modern la care, în perioada următoare, vor mai fi făcute investiții de cca. un milion de euro în aparatură medicală de înaltă performanță, în concluzie, cetățenii orașului pot avea un  standard de viață ridicat.

Declarație politică în Parlament – Alexandru Pereș.

            Stimați colegi,

            Blajul a reușit să contrasteze! La Blaj investițiile nu se mai opresc, în timp ce la nivel național parcă nu se reușește ieșirea din paradigma că în România administrațiile locale și județene nu sunt în stare să colaboreze cu mediul de afaceri, astfel încât localitățile țării să fie dezvoltate economic și modernizate! Iată că se poate! Reiterez această expresie: se poate, dar cu condiția să existe voință și conlucrare între mediul de afaceri, pe de o parte și administrațiile publice locale și județene, pe de altă parte. În sprijinul celor spuse, aș dori să mai enumăr câteva dintre investițiile în continuare sau care urmează a fi demarate, anul acesta, de Primăria Blaj: finalizarea lucrărilor la Palatul Cultural, reabilitarea Câmpiei Libertății, proiectarea noii Săli Polivalente, modernizarea sistemului de alarmare a populației. Și pe lângă toate acestea, Blajul a progresat și în sport – voleiul feminin – acum fanion național, echipa Volei Club Alba-Blaj, campioana României în ediția 2014-2015, cu mari șanse de a păstra acest titlu și în 2016.

            Da, afirm cu tărie că, cetățenii Blajului au, într-adevăr, orașul pe care îl merită.

            Jos pălăria în fața administrației locale și județene, cât și în fața cetățenilor Blajului!

            Închei subliniind că voința, perseverența și dăruirea duc la îndeplinirea idealurilor, în caz contrar, vom continua să contemplăm fără a înțelege aproape nimic din înțelepciunea marelui poet Mihai Eminescu, care spunea la un moment dat, citez: ,,Viciul organic al lipsei unei administrații instruite, echitabile și binevoitoare, a creat starea actuală de lucruri și a fost izvorul abuzurilor”, am încheiat citatul.

             Vă mulțumesc.

Alexandru Pereș,
Senator PNL de Alba

Acest articol a fost citit de: 1266 ori

Blaj – orașul administrat românește cu rigoare germană!
3.5 (70%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *