blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Berea cu miere produsă de Apidava promite să fie atracția târgului ”Sărbătorii Mierii” de la Blaj

Berea cu miere produsă de Apidava promite să fie atracția târgului ”Sărbătorii Mierii” de la Blaj

Publicat în 21.03.2019 la ora 10:00

În acest weekend, la Blaj, organizatorul principal al târgului, SC Apidava, își așteaptă clienții cu o noutate față de ediția trecută, un nou produs, ”nișa nișelor”, după cum chiar Victor Mateș îl descrie, respectiv berea cu miere.

Producătorii susțin că folosesc ingrediente de cea mai bună calitate cu ajutorul cărora produc două tipuri de bere albă și neagră nefiltrată nepasteurizată. Berea este fermentată în tancuri minim 21-30 de zile în funcție de sortimentul berii. Capacitatea fabricii este limitată la 150 hectolitri anual. Prețul unei beri de 33 cl cu o alcoolemie de 7,5% este de 10 lei.

Deocamdată, berea artizanală de la Blaj nu se vinde în supermarketuri, ci doar în câteva magazine din Blaj, Aiud, Sibiu și București. Berea cu miere a fost denumită ”Gloria” după monumentul cu același nume aflat pe Câmpia Libertății de la Blaj.

De altfel, pe eticheta sticlei de bere este desenată o imagine a monumentului de la Blaj. Berea cu miere va fi prezentată oficial în cadrul târgului ”Sărbătoarea mierii” ce are loc la Blaj în perioada 22 – 24 martie 2019.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 350 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.