blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Bărbat de 49 de ani din Blaj cercetat de polițiști după ce a fost surprins pescuind în Târnava Mare, încălcând prevederile legale privind prohibiţia

Bărbat de 49 de ani din Blaj cercetat de polițiști după ce a fost surprins pescuind în Târnava Mare, încălcând prevederile legale privind prohibiţia

Publicat în 22.04.2019 la ora 13:18

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfăşoară activităţi pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Astfel, duminică, 21 aprilie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au făcut un control, pe râul Târnava Mare, pentru punerea în aplicare a planului de acţiune „Stop braconajului 2019”, care are ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat de 49 de ani, din Blaj, în timp ce pescuia, în albia râului Târnava Mare, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de bărbat a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 54 din 15 ianuarie 2019, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2019, în perioada 11.04.2019 – 09.06.2019 sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 741 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.