blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Astăzi la Blaj a fost sfințită statuia dedicată Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea

Astăzi la Blaj a fost sfințită statuia dedicată Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea

Publicat în 09.05.2019 la ora 19:01

Astăzi, 9 mai 2019, la Blaj a avut loc sfințirea statuii Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, operă a sculptorului polonez Czesław Dźwigaj.

Slujba de binecuvântare a avut loc în curtea Palatului Mitropolitan, fiind marcați astfel cei douăzeci de ani de la vizita istorică a Suveranului Pontif în România, din anul 1999.

La eveniment au fost prezenți Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, Episcopii Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, ministrul Culturii Daniel Breaz, Gheorghe Valentin Rotar – primarul municipiului Blaj, Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, reprezentanți ai administrației și localnici.

Evenimentul s-a aflat pe agenda Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, care s-a reunit, în intervalul 7-9 mai 2019, la Blaj, sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan.

Statuia, care împreună cu soclul are aproape patru metri, a fost realizată de sculptorul polonez Czesław Dźwigaj (69 ani), cunoscut pentru cele aproximativ 50 de statui ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe care sculptorul polonez le are în întreaga lume, în țări de pe mai multe continente, printre locațiile în care aceasta poate fi văzută, exact în forma prezentă și la Blaj, aflându-se locuri importante pentru Biserica Catolică, cum ar fi Fatima și Roma. De altfel, soclul statuii a fost făcut după indicațiile clare ale sculptorului Czesław Dźwigaj, iar despre ideea amplasării acestei statui la Blaj s-a vorbit în mai 2017, când artistul polonez a primit, la Alba Iulia, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității 1 Decembrie.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 840 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.