blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Astăzi de la ora 18.00, Volei Alba Blaj întâlnește pe Schweriner SC, în prima manşă a cursei spre semifinale

Astăzi de la ora 18.00, Volei Alba Blaj întâlnește pe Schweriner SC, în prima manşă a cursei spre semifinale

Publicat în 10.02.2016 la ora 12:42

dinamo-moscova-volei-alba-blaj-nov-2015Astăzi de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, campioana României Volei Alba Blaj va întâlni în prima manşă a sferturilor Cupei CEV pe Schweriner SC (locul secund în 1Bundesliga, după Dresdner SC, prezentă în Champions League), returul fiind în 25 februarie.

După aventura frumoasă de la debutul în Champions League, reprezentanta judeţului îşi continuă parcursul european în a doua competiţie continentale, Cupa CEV, faza Challenge Round, ultima înaintea semifinalelor, aspiraţiile îndreptându-se spre calificarea în „careul de aşi”. Din păcate însă meciul nu este transmis de nicio televiziune din România, un motiv poate în plus pentru ca spectatorii să ia cu asalt sala sibiană. În „Mica Romă” interesul în jurul jocului este unul ridicat, peste 300 de fani fiind înscrişi pentru deplasarea asigurată de primărie. „Cunosc atmosfera pe care o fac suporterii din Schweriner la fiecare meci, aşa că este foarte important ca noi să luăm o opţiune fermă pentru calificare încă de la Sibiu. Nu-mi place să fac pronosticuri, dar pot spune că întreaga echipă este pregătită pentru această confruntare”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

• Echipă de tradiţie, lot cosmopolit

Schweriner SC reprezintă un club de tradiţie din Germania, înfiinţat în 1957, ce are în panoplie 18 titluri şi 10 cupe (incluzând aici şi trofeele din fosta DDR), dar prezenţe în întrecerile europene. 2013 a fost anul ultimului event, iar în această ediţie a Cupei CEV formaţia germană a eliminat pe VK Olomouc (3-0 şi 2-3 – singurul eşec), Maritza Plovdiv (3-1 şi 3-0) şi Khimik Yuzhny (3-0 şi 3-1). Sub comanda antrenorului Felix Koslowski sunt jucătoare de 6 naţionalităţi, precum Lousi Souza Ziegler (Brazilia), Veronika Hroncekova (Slovacia), Tabitha Love (Canada), Alice Bloom (Olanda), Ariel Turnes (SUA), sau Jennifer Geerties sau Anja Brandt (prezente cu Germania la recenta ediţie a Europenelor, când au învins România în grupe cu 3-1). „Vom avea un meci foarte dificil, împotriva unei echipe experimentate, iar pentru a ne atinge scopul trebuie să realizăm o prestaţie la cel mai înalt nivel posibil, similară cu cea din Italia, de la Piacenza. Şansele sunt egale, dar un lucru este sigur, calificarea se va juca în Germania”, a menţionat peşedintele Sergiu Ştefănescu. Echipa calificată în etapa superioară va întâlni învingătoarea dintre Galatasaray Instanbul şi Impel Wroclaw.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 39 ori

Astăzi de la ora 18.00, Volei Alba Blaj întâlnește pe Schweriner SC, în prima manşă a cursei spre semifinale
5 (100%) 1 vote[s]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.