blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Astăzi are loc o nouă ediție a renumitului „Târg al căciulilor”. Peste 250 de comercianți din toată țara îți expun produsele la Blaj

Astăzi are loc o nouă ediție a renumitului „Târg al căciulilor”. Peste 250 de comercianți din toată țara îți expun produsele la Blaj

Publicat în 06.12.2017 la ora 9:06

Astăzi, 6 decembrie 2017, la Blaj, se va desfășura tradiționalul ”Târg al căciulilor”, atestat documentar de peste 200 de ani și organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae.

Pe vremuri, la ”Târgul căciulilor” de la Blaj se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile și articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind și cel care stabilea oarecum prețul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului, de aici venind și celebra expresie ”ce dă Blajul”.

Astăzi, târgul de Moș Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor. Peste 250 de comercianți din toate colțurile țării și mii de vizitatori sunt așteptați miercuri la tradiționalul ”Târg al căciulilor”, organizat în fiecare an de Sfântul Nicolae. Aproximativ 30 dintre expozanți sunt comercianți de articole din blană, denumiți, în mod popular, „căciulari“. Standurile lor vor putea fi găsite, ca de obicei, în zona centrală, lângă coloana cu ”Lupa Capitolina”.

Majoritatea tarabelor comercianților vor fi amplasate pe Bulevardul Republicii, ele putând fi găsite și pe străzile adiacente.

Traficul autovehiculelor este oprit de ieri, 5 decembrie, ora 16.00, până astăzi, 6 decembrie, ora 21.00, în zona centrală a Blajului, pe străzile pe care se desfășoară ”Târgul căciulilor”. Pentru buna organizare și desfășurare a evenimentului, Primăria Municipiului Blaj va institui restricții de circulație a autovehiculelor pe Bulevardul Republicii și pe străzile Popa Șapcă, Nicolae Bălcescu, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Andrei Șaguna, Episcop Ioan Lemeny și, parțial, Tudor Vladimirescu (de la Lupa Capitolina la Podul Minciunilor). Ordinea și buna desfășurare a târgului va fi asigurată de importante efective ale Poliției Municipale, Poliției Locale și ale Jandarmeriei.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 38 ori

Astăzi are loc o nouă ediție a renumitului „Târg al căciulilor”. Peste 250 de comercianți din toată țara îți expun produsele la Blaj
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.