blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Astăzi, 29 noiembrie 2018, Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj a sărbătorit 100 de ani de educație în slujba neamului, marcând astfel Centenarul si Ziua Școlii

Astăzi, 29 noiembrie 2018, Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj a sărbătorit 100 de ani de educație în slujba neamului, marcând astfel Centenarul si Ziua Școlii

Publicat în 29.11.2018 la ora 21:51

Proiectul a fost conceput în vederea desfășurării unor acțiuni de stimulare a interesului elevilor pentru cunoașterea evenimentelor istorice legate de Marea Unire din 1918.

De asemenea insuflarea dragostei pentru strămoşii noştri, pentru trecutul istoric al poporului nostru, pentru realizările istorice şi culturale, pentru limba română, pentru păstrarea obiceiurilor și tradițiilor strămoșești, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale şi până azi, sunt doar câteva din subiectele abordate cu ocazia acestui eveniment: Centenarul și Ziua Școlii.

 Această activitate a fost inițiată de echipa managerială a liceului  reprezentată de dl. director  prof. Marcu Ioan și dir. adjunct, prof. ing. Drăgan Elena, consilierul educativ Savonea Cristina și de profesorii: Cătăuță Ștefan, Costea Valerica, Tomotaș Cristina și Marginean Ioana în colaborare cu toți diriginții claselor și cadrele didactice.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Festivă a Liceului Tehnologic “Ștefan Manciulea”, unde au avut loc următoarele activități: PRIMIREA OASPETILOR de  către elevi şi cadre didactice, DESCHIDEREA MANIFESTĂRII  cu un cuvânt de bun venit din partea directorilor liceului, SCENETA MARII UNIRI pregătită de coordonatorii proiectului, PREZENTAREA UNOR PERSONALITĂȚI CU ROL ÎN MAREA UNIRE: REGINA MARIA-coordonată de prof.  Mărginean Ioana Melania, MARIA PUIA- coordonată de prof. Bobeș Cornelia, ALEXANDRU BORZA- coordonată de prof. Frățilă Cecilia, SAMOILĂ MÂRZA- coordonată de prof.   Savonea Cristina, LUĂRI DE CUVÂNT DIN PARTEA INVITAȚILOR, PROGRAM ARTISTIC-POEZII ȘI CÂNTECE PATRIOTICE: profesor coordonator Cătăuță Ștefan și Handrea Ioana , expoziţia „MÂINI UNITE” ce a cuprins obiecte și ornamente ce scot în evidență  însemnele patriotice – profesor coordonator Ciobanu Anișoara.

De asemenea, a avut  loc PARADA ÎN JURUL PIEȚEI 1848  la care au participat toți elevii liceului însoțiți de cadrele didactice. Elevii au fost îmbrăcați în costume tradiționale și costumați în culorile roșu, galben și albastru pentru a realiza steagul României. Un alt moment important a fost  DEPUNEREA UNOR COROANE LA BUSTUL LUI VASILE SUCIU și la mormântul lui ȘTEFAN MANCIULEA, patronul spiritual al liceului nostru.  După aceste evenimente, a avut loc ÎNTÂLNIREA ÎN CENTRUL PARCULUI PIEȚEI 1848 unde toți cei prezenți au asistat la un spectacol de cântece patriotice și poezii susținut de elevii liceului. Activitatea s-a încheiat cu o HORĂ A UNIRII ÎN PIAȚA 1848, formată din toți cei prezenți.

La eveniment au participat elevii, părinții și cadrele didactice ale liceului, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Judetean Alba, doamna viceprimar a Municipiului Blaj, Livia Mureșan,  vicepreședinții Despărțământului “Timotei Cipariu” Astra Blaj, dna Ignat Dorina și dl Pop Grigore, reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxă și Catolică, pr. Pop Ovidiu, respectiv pr.  Câmpean Daniel.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 520 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.