blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Artiști de talie internațională au concertat în prima zi la Blaj aLive 2016

Artiști de talie internațională au concertat în prima zi la Blaj aLive 2016

Publicat în 19.06.2016 la ora 0:45

Blaj-aLive-2016-ziua-unuCâteva zeci de artiști, români și străini, au concertat în prima zi a Festivalului Blaj aLive 2016, între aceștia numărându-se Megga Dillah, Danaga, Say Yes Dog, Omul cu Șobolani, Selecta Droo, iar alții precum Fichaman,  Carla`s Dreams sau Kadebostan, urmând să urce pe scene spre dimineață.

Câteva mii de persoane s-au bucurat de muzică bună, sâmbătă, în prima seară a Festivalului Blaj aLive. Cei prezenți au parte de o zi plină, o parte dintre ei au rămas peste noapte, zeci de corturi fiind montate în zona de camping. În părțile laterale ale Câmpiei Libertății au fost amenajate mai multe spații pentru comercializarea de produse alimentare, mici, grătare, cartofi, băuturi alcoolice și nealcoolice.

Șase scene, peste 30 de artiști, zone de lounge, camping cu multe facilități, activări creative organizate de cele mai cunoscute entități culturale contemporane stau la dispoziția participanților pentru a-i conduce într-o călătorie de neuitat pe tărâmul vibe-urilor bune și al sinesteziei stimulate artistic!

În zilele festivalului (sâmbătă și duminică) un bilet de zi costă 80 de lei, un abonament 130 de lei, dar preturile pentru camping si facilitati au rămas  neschimbate.

Bugetul Festivalului este de aproape 400.000 de euro, aproape 30.000 provenind de la Primăria Blaj, respectiv Consiliul Județean Alba, iar restul de la organizatori.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival musical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.

Dacă acum ceva timp, pe 15 mai 1848, peste 40.000 de oameni s-au adunat pe câmpia pe care te afli azi cerând libertate și drepturi egale, scandând “Noi vrem să ne unim cu țara!”, din 2013 Câmpia Libertății din Blaj a devenit, la fiecare început de vară, punctul de întâlnire al iubitorilor de viață și de frumos, locul de petrece a două zile și două nopți de experiențe culturale bine-venite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Ideea acestui proiect cultural a apărut în 2013, inspirată de încărcătura istorică avută de Câmpia Libertății și de rolul important pe care Blajul l-a jucat în formarea României de azi. Dacă în trecut, aici se scanda “Noi vrem să ne unim cu țara!”, din 2013 Câmpia Libertății din Blaj devine, la fiecare început de vară, punctul de întâlnire al iubitorilor de viață și de frumos, locul de petrece a două zile și două nopți de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor. Începând cu 2013, Blajul s-a reîntors în circuitul cultural, fiind gazda unui festival în mijlocul naturii: Blaj aLive!

Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor deja tradiționali care an de an fac eforturi pentru a susține proiectul: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

 

Acest articol a fost citit de: 240 ori

Artiști de talie internațională au concertat în prima zi la Blaj aLive 2016
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.