blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Arest prelungit pentru „teroristul” din Căpâlna. Acesta a trimis mesajele de ameninţare la Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton din București

Arest prelungit pentru „teroristul” din Căpâlna. Acesta a trimis mesajele de ameninţare la Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton din București

Publicat în 09.06.2019 la ora 14:25

Mandatul de arest preventiv emis pe numele inculpatului Anghelidi Ovidiu Nicolae, din Căpâlna, cercetat pentru infracţiuni de ameninţare de tip terorist şi deţinerea de obiecte şi substanţe care pot fi utilizate la confecţionearea unei bombe a fost prelungit de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a prelungit mandatul de arest preventiv emis pe numele inculpatului Anghelidi Ovidiu Nicolae, cercetat pentru infracţiuni de ameninţare de tip terorist şi deţinerea de obiecte şi substanţe care pot fi utilizate la confecţionearea unei bombe. Decizia a fost luată în 3 iunie 2019 şi a fost confirmată, vineri, 7 iunie, de completul care a judecat contestaţia acestuia.

”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Anghelidi Ovidiu-Nicolae împotriva încheierii nr. 228 din 3 iunie 2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 1541/1/2019. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Cameră de Consiliu, astăzi, 7 iunie 2019”, se precizează în minuta instanţei de judecată.

Bărbatul a fost ridicat de la domiciliul propriu din satul Căpâlna de Jos, judeţul Alba, după o percheziţie de peste 20 de ore, în data de 10 aprilie 2019. Acesta s-a filmat cu arme la fel ca teroriştii talibani sau cei ai Satului Islamic.

”Suntem o organizaţie puternică. Pedeapsa noastră va ajunge pe ticăloşi oriunde ar fi ei. Suntem inteligenţi. Vom exploda bombe la locul celor nedrepţi, dar vom anunţa populaţia înainte. Veniţi alături de noi. Luaţi aminte la mesajele noastre şi nu credeţi ce vă spun autorităţile. Avem arme şi grenade de diverse feluri. Vom învinge”, astfel sună ”ameninţările” lui Anghelidi Ovidiu Lucian, care, în finalul materialului video s-a filmat cu o armă, care pare a fi de jucărie sau confecţionată artizanal.

În filmul făcut public de DIICOT este prezentat mesajul de ameninţare trimis de acesta în 1 martie 2019 la Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton din Bucureşti. Prin acest mesaj înregistrat al unei voci feminine se anunţa faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra celor două locaţii, oamenii din interior având la dispoziţie 21 de minute pentru a părăsi clădirile. La momentul respectiv, zona din Bucureşti unde funcţionează cele două organizaţii a fost blocată de către autorităţi, în procedura de verificare a veridicităţii mesajului fiind implicat şi Serviciul Român de Informaţii.

Anghelidi Ovidiu Nicolae a fost arestat preventiv vineri, 12 aprilie, pentru 30 de zile, de către un complet al Curţii de Apel Bucureşti. ”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DIICOT – Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Terorism, şi a Criminalităţii Informatice, în dosarul cu nr. …., privind arestarea preventivă a inculpatului A.O.N. (…), dispune arestarea preventivă a inculpatului A.O.N., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data 12.04.2019 până la data de 11.05.2019, inclusiv şi emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens… Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12.04.2019, ora 14:10”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti. Acuzaţiile aduse acestuia sunt cele de ameninţare de tip terorist şi procurarea, respectiv deţinerea de produse în scopul producerii de mijloace distructive sau dispozitive explozive de orice fel. Infracţiunile sunt pedepsite cu până la 12 ani de închisoare.

Bărbatul a fost ridicat de la domiciliul propriu, după o percheziţie de peste 20 de ore în data de 10 aprilie. ”În urma efectuării percheziţiei domiciliare din data 10.04.2019, la locuinţa inculpatului A. O.-N, situată pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate, în scopul prevăzut la art. 32 alin. 1 din Legea nr. 535/2004.

S-a reţinut faptul că inculpatul a transmis mesajele de ameninţare în numele Organizaţiei «Vlad Ţepeş», iar la percheziţia domiciliară au fost identificate înscrisuri olografe privind solicitarea unei sume de 30.000 euro (echivalent bitcoin) în numele aceleiaşi organizaţii. Prin ordonanţa din data de 11.04.2019 în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 33 alin. 1 lit.a) din Legea nr. 535/2004”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.

Acest articol a fost citit de: 364 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.