Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Aproape 80% dintre elevii blăjeni care au susținut Evaluarea Națională – 2022 au obținut medii peste 5

Publicat

în

Aproape 80% dintre elevii blajeni care au susținut Evaluarea Națională – 2022 au reușit să obțină medii peste 5, conform rezultatelor înainte de contestații, anunțate joi.

Eleva Anda Melente (Colegiul Național „Ioan Inochentie Micu Clain”) este singura din Blaj care a reușit să obțină media maximă, în condițiile în care în județul Alba s-au înregistrat doar trei medii de zece la Evaluarea Națională – 2022.

Colegiul Național „Ioan Inochentie Micu Clain” și Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” sunt singurele instituții de învățământ din oraș în care toți elevii au obținut medii de peste 5. Tot la Colegiul Național „Ioan Inochentie Micu Clain” s-au înregistrat singurele note de 10 (3 la matematică și 2 la limba română), cu precizarea că, după soluționarea contestațiilor, ar mai putea apărea note de 10 la școlile din Blaj.

La polul opus, Școala Gimnazială „Petru Pavel Aron” nu a avut elev cu media peste 5, în timp ce Școala Gimnazială „Ion Micu Moldovan” a avut un singur elev cu media peste 5.

Din cei 159 de elevi de clasa a VIII-a care s-au înscris la Evaluarea Națională 2022 la Blaj, 15 au absentat, la una sau la ambele probe: 9 la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”, 4 la Școala Gimnazială „Ion Micu Moldovan” și 2 la Școala Gimnazială „Petru Pavel Aron”.

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute pot face contestaţii astăzi, între orele 16:00 şi 19:00, şi vineri, între orele 8:00 şi 12:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în data de 30 iunie 2022.

Rezultate Evaluare Națională 2022 Blaj

 1. Colegiul Național „Ioan Inochentie Micu Clain”

– 53 elevi înscriși;
– o medie de zece (Anda Melente);
– 15 medii > 9;
– 18 medii > 8;
– 9 medii > 7;
– 3 medii > 6;
– 7 medii > 5;
– nicio medie < 5;
– 5 note de 10 (3 matematică și 2 limba română);
– niciun absent.

2. Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”

– 54 elevi înscriși;
– 7 medii > 9;
– 9 medii > 8;
– 9 medii > 7;
– 9 medii > 6;
– 8 medii > 5;
– 3 medii < 5;
– 9 absenți.

3. Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare”

– 23 elevi înscriși;
– 3 medii > 9;
– 7 medii > 8;
– 7 medii > 7;
– 5 medii > 6;
– 1 medie > 5;
– nicio medie < 5;
– niciun absent.

4. Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Tiur

– 11 elevi înscriși;
– 2 medii > 7;
– 3 medii > 6;
– 3 medii > 5;
– 3 medii < 5;
– niciun absent.

5. Școala Gimnazială „Ion Micu Moldovan”

– 9 elevi înscriși;
– 1 medie > 6;
– 4 medii < 5;
– 4 absenți.

6. Școala Gimnazială „Petru Pavel Aron”

– 9 elevi înscriși;
– 7 medii < 5;
– 2 absenți.

Nicu Goga

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Învățământ-Cultură

Concurs de istorie organizat de Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”, cu ocazia Zilei Naționale a României

Publicat

în

După o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia de COVID-19, la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj s-a reluat tradiția organizării Concursului de istorie „Unirea – idealul împlinit în 1918”, un proiect inițiat și coordonat de prof. Mona-Carmen Cârnaț, ajuns acum la ediția a XI-a.

Concursul, desfășurat între echipele claselor a VIII-a A (diriginte Prof. Monica Adriana Popa) și a VIII-a B (diriginte Prof. Silviu Cădar), de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”, a fost dedicat sărbătorii Zilei Naționale a României și împlinirii a 104 ani de la înfăptuirea României Mari, la 1 Decembrie 1918.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Parteneriatului educațional, încheiat între Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” și Biblioteca Municipală „Școala Ardeleană” din Blaj, care a găzduit celelalte zece ediții.
Moderatoarea concursului a fost Diana Borcea, directorul Bibliotecii Municipale. Din juriu, pe lângă reprezentantele celor două clase (Marta Popescu – clasa a VIII-a A și Daria Czinczok – clasa a VIII-a B) a făcut parte și Simona Pănăzan, muzeograf la Muzeul Municipal „Augustin Bunea” din Blaj.

Echipele au avut în componență următorii elevi: Amalia Cârpaciu-Cristian, Diana Simu și Raul Râșniță (clasa a VIII-a A), respectiv Gabriel Bucur, Flavia Benchea, Maria Mărginean (clasa a VIII-a B).
Asociația de părinți a școlii a sponzorizat premierea echipajelor.

La activitate au mai participat elevii celor două clase, împreună cu diriginții lor, care și-au susținut colegii, conducerea școlii – director Prof. Nicolae Mihai Ionescu și director adj. Prof. Andrea Remenike Szekeli -, precum și alte cadre didactice ale școlii.

„Într-o atmosferă de sărbătoare, încărcată de emoție, cu steguri tricolore în mâini, făcând cunoștință cu Istoria României, s-a marcat acest moment, Marea Unire, precum și Ziua Națională a României, considerând că aceasta este o datorie și o răspundere morală”, a firmă, într-un comunicat de presă, Prof. Mona-Carmen Cârnaț, purtătorul de cuvânt al Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Un grup de elevi din Blaj a mers la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, pentru a depune o coroană de flori de Ziua Armatei Române

Publicat

în

Marți, 25 octombrie 2022, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia avut loc un eveniment pentru sărbătorirea Zilei Armatei Române.

În cadrul acestui eveniment au luat parte un grup de copii care au venit tocmai din Municipiul Blaj, pentru a aduce un omagiu eroilor patriei.

„Am venit astăzi la Alba Iulia cu copiii de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj, clasa a VI-a C, pentru a cinsti memoria eroilor patriei, a depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor cu ocazia Zilei Armatei”, a declarat profesor Cârnaț Mona Carmen, dirigentele clasei a VI-a C.

Evenimentul a început la ora 10.00, cu intonarea Imnului Național, după care va urma slujba de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de luptă pentru neam şi ţară, o alocuțiune a comandantului garnizoanei cu privire la semnificația Zilei Armatei României și o depunere de coroane de flori.

Ziua de 25 octombrie este pentru Armata Română o zi istorică. Este ziua când a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei, în 1944. Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj, în TOP 50 licee tehnologice după media de la Bacalaureat – 2022

Publicat

în

Liceul Tehnologic„Ștefan Manciulea”, din Blaj, se afllă în TOP 50 Licee Tehnologice după media la Bacalaureat – 2022.

Pe primele două locuri ale clasamentului se află  Liceul “Economic de Turism” din Iași și Liceul Tehnologic administrativ și de servicii “Victor Slăvescu” din Ploiești.

  • La realizarea topului am luat în considerare liceele tehnologice cu peste 40 de candidați. Cu cât sunt mai mulți candidați, cu atât rata de promovare este mai relevantă.
  • Rata de promovare din tabel este raportată la numărul total de candidați înscriși, inclusiv cei absenți și cei eliminați din examen.
  • Rata de promovare anunțată de Ministerul Educației în urma publicării rezultatelor de la Bacalaureat 2022 este de 73,3%, cea mai mare de acest fel din ultimii 12 ani, potrivit unei analize Edupedu.ro. De precizat, rata de promovare anunțată de ministerul Educației este calculată in funcție de numărul candidaților prezenți, nu înscriși la Bac.

Cele mai multe licee tehnologice din clasamentul privind mediile de la Bac 2022 sunt din Prahova, 6 la număr, din 16 câte sunt în tot județul. Câte 4 licee tehnologice din Suceava și Galați, 3 din Satu Mare și câte 2 din Vaslui, Arad și Bihor.

Cele mai mari medii la BAC, de peste 7, au fost la Liceul Tehnologic “Economic de Turism” din județul Iași și Liceul Tehnologic administrativ și de servicii “Victor Slăvescu” din Ploiești.

Astfel, cea mai mare medie este la Colegiul Tehnologic “Spiru Haret” din Neamț: 7,74. Acolo însă este un număr redus de candidați, 51. Dintre aceștia aproape toți, 94% au luat Bac-ul anul acesta.

Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” Bolintin Vale, din Giurgiu, este liceul tehnologic cu cei mai mulți candidați la BAC, 241, care a avut o rată de promovare de 63,9% și media 6,75.

Din București se remarcă Liceul Tehnologic “Mircea Vulcănescu” cu 238 de candidați și o rată de promovare de aproape 70%. În județul Ilfov, Liceul Tehnologic “Dumitru Dumitrescu” din Buftea a avut peste 57% rata de promovare din cei 168 de candidați.

Judetul Ilfov s-a aflat la coada clasamentului anul acesta din punct de vedere al ratei de promovare la Bac, cu 51,6% după contestații, dar a avut cele mai bune rezultate din ultimii ani.

Clasamentul celor 50 de licee tehnologice din țară, după media de la Bacalaureat – 2022

COLEGIUL TEHNOLOGIC “SPIRU HARET”, MUNICIPIUL PIATRA-NEAMT Neamț 7,74 94.1% 51
LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC DE TURISM, IASI Iași 7,47 89.1% 165
LICEUL TEHNOLOGIC ADMINISTRATIV SI DE SERVICII “VICTOR SLAVESCU”, MUNICIPIUL PLOIESTI Prahova 7,45 87.1% 217
LICEUL TEHNOLOGIC SANITAR “VASILE VOICULESCU” ORADEA Bihor 7,42 84.3% 51
LICEUL TEHNOLOGIC “IORGU VIRNAV LITEANU” LITENI Suceava 7,34 69.6% 79
LICEUL TEHNOLOGIC “COSTACHE CONACHI”, COMUNA PECHEA Galați 7,28 72.2% 72
LICEUL TEHNOLOGIC “HORIA VINTILA” SEGARCEA Dolj 7,19 67.4% 43
LICEUL TEHNOLOGIC “KOS KAROLY” ODORHEIU SECUIESC Harghita 7,18 62.1% 103
LICEUL TEHNOLOGIC “CONSTANTIN CANTACUZINO”, ORASUL BAICOI Prahova 7,12 81.4% 59
LICEUL TEHNOLOGIC “CONSTANTIN BRANCUSI” DEJ Cluj 7,06 72.2% 72
LICEUL TEHNOLOGIC DE SERVICII “SFANTUL APOSTOL ANDREI”, MUNICIPIUL PLOIESTI Prahova 7,05 84.6% 123
LICEUL TEHNOLOGIC DARMANESTI Bacău 7,01 68.3% 41
LICEUL TEHNOLOGIC “VASILE SAV”, MUNICIPIUL ROMAN Neamț 6,97 73.2% 149
LICEUL TEHNOLOGIC “DOMOKOS KAZMER” SOVATA Mureș 6,93 64.9% 57
LICEUL TEHNOLOGIC “CLISURA DUNARII” MOLDOVA NOUA Caraș-Severin 6,93 72.6% 157
LICEUL TEHNOLOGIC “MIHAI EMINESCU” DUMBRAVENI Suceava 6,88 71.4% 56
LICEUL TEHNOLOGIC “JOANNES KAJONI” MIERCUREA CIUC Harghita 6,88 68.3% 126
LICEUL TEHNOLOGIC “FERDINAND I” CURTEA DE ARGES Argeș 6,85 70.8% 120
LICEUL TEHNOLOGIC NR.1 LUDUS Mureș 6,83 62.3% 167
LICEUL TEHNOLOGIC “RETEZAT” URICANI Hunedoara 6,80 64.0% 50
LICEUL TEHNOLOGIC “ION NISTOR” VICOVU DE SUS Suceava 6,79 63.7% 240
LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 BALS Olt 6,79 60.0% 50
LICEUL TEHNOLOGIC “DIMITRIE BOLINTINEANU” BOLINTIN VALE Giurgiu 6,75 63.9% 241
LICEUL TEHNOLOGIC AGROMONTAN “ROMEO CONSTANTINESCU”, ORASUL VALENII DE MUNTE Prahova 6,65 66.3% 104
LICEUL TEHNOLOGIC DE ELECTROTEHNICA SI TELECOMUNICATII CONSTANTA Constanța 6,64 67.2% 198
LICEUL TEHNOLOGIC “NICOLAE TITULESCU” INSURATEI Brăila 6,63 60.3% 68
LICEUL TEHNOLOGIC “TASE DUMITRESCU”, ORASUL MIZIL Prahova 6,62 52.1% 73
LICEUL TEHNOLOGIC “HARALAMB VASILIU”, PODU ILOAIEI Iași 6,61 64.7% 85
LICEUL TEHNOLOGIC ENERGETIC, MUNICIPIUL CAMPINA Prahova 6,61 66.9% 166
LICEUL TEHNOLOGIC “STEFAN ODOBLEJA” CRAIOVA Dolj 6,60 63.5% 189
LICEUL TEHNOLOGIC “MIRCEA VULCANESCU” București 6,59 69.7% 238
LICEUL TEHNOLOGIC “ELECTROMURES” TIRGU MURES Mureș 6,49 56.2% 201
LICEUL TEHNOLOGIC “ROMULUS PARASCHIVOIU” LOVRIN Timiș 6,48 56.6% 53
LICEUL TEHNOLOGIC “TRANSILVANIA” DEVA Hunedoara 6,46 64.2% 67
LICEUL TEHNOLOGIC “AUREL VLAICU”, MUNICIPIUL GALATI Galați 6,45 61.1% 54
LICEUL TEHNOLOGIC “STEFAN CEL MARE SI SFANT” VORONA Botoșani 6,45 51.6% 64
LICEUL TEHNOLOGIC “CAROL I”, MUNICIPIUL GALATI Galați 6,44 66.3% 86
LICEUL TEHNOLOGIC “DIMITRIE FILISANU” FILIASI Dolj 6,37 55.4% 231
LICEUL TEHNOLOGIC “PETRE IONESCU MUSCEL” DOMNESTI Argeș 6,33 63.5% 52
LICEUL TEHNOLOGIC “IONITA G. ANDRON” NEGRESTI-OAS Satu-Mare 6,33 53.9% 76
LICEUL TEHNOLOGIC “GHEORGHE POP DE BASESTI” CEHU SILVANIEI Sălaj 6,32 50.0% 80
LICEUL TEHNOLOGIC “STEFAN HELL” SANTANA Arad 6,31 64.0% 50
LICEUL TEHNOLOGIC CORBU Harghita 6,28 44.8% 58
LICEUL TEHNOLOGIC “OLTEA DOAMNA” DOLHASCA Suceava 6,26 59.0% 61
LICEUL TEHNOLOGIC IERNUT Mureș 6,25 47.7% 44
LICEUL TEHNOLOGIC JIMBOLIA Timiș 6,24 50.5% 101
LICEUL TEHNOLOGIC “IULIU MANIU” CAREI Satu-Mare 6,24 60.9% 46
LICEUL TEHNOLOGIC TICLENI Gorj 6,20 49.1% 57
LICEUL TEHNOLOGIC “NICOLAE IORGA”, ORAS NEGRESTI Vaslui 6,19 46.5% 215
LICEUL TEHNOLOGIC “DUMITRU DUMITRESCU” BUFTEA Ilfov 6,19 57.7% 163
LICEUL TEHNOLOGIC DE INDUSTRIE ALIMENTARA ARAD Arad 6,16 53.5% 86
LICEUL TEHNOLOGIC “STEFAN MANCIULEA” BLAJ Alba 6,16 58.0% 50
LICEUL TEHNOLOGIC “MARCEL GUGUIANU”, SAT ZORLENI Vaslui 6,13 45.0% 40
LICEUL TEHNOLOGIC “NICOLAE BALCESCU” FLAMANZI Botoșani 6,12 55.7% 106
LICEUL TEHNOLOGIC “GRIGORE MOISIL” DEVA Hunedoara 6,12 46.5% 43
LICEUL TEHNOLOGIC “DIERNA” Mehedinți 6,12 56.2% 48
LICEUL TEHNOLOGIC “ANGHEL SALIGNY”, LOCALITATEA GALATI Galați 6,11 50.0% 64
LICEUL TEHNOLOGIC TASNAD Satu-Mare 6,10 44.8% 58
LICEUL TEHNOLOGIC “HOREA” MARGHITA Bihor 6,07 44.2% 52

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj