blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Apidava Blaj a prezentat un nou sortiment de bere cu miere, fabricat în premieră în România

Apidava Blaj a prezentat un nou sortiment de bere cu miere, fabricat în premieră în România

Publicat în 19.03.2019 la ora 20:34

Apidava Blaj, cel mai mare producător de miere din România, a prezentat recent un sortiment de bere cu miere despre care spun că este fabricat în premieră naţională.

Producătorii susţin că folosesc ingrediente de cea mai bună calitate cu ajutorul cărora produc două tipuri de bere albă şi neagră nefiltrată nepasteurizată şi este, potrivit reprezentanţilor producătorului, ”nişa nişelor”.

Berea este fermentată în tancuri minim 21-30 de zile în funcţie de sortimentul berii. Capacitatea fabricii este limitată la 150 hectolitri anual. Preţul unei beri de 33 cl cu o alcoolemie de 7,5% este de 10 lei. Deocamdată, berea artizanală de la Blaj nu se vinde în supermarketuri ci doar în câteva magazine din Blaj, Aiud, Sibiu şi Bucureşti.

Berea cu miere a fost denumită ”Gloria” după monumentul cu acelaşi nume aflat pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. De altfel, pe eticheta sticlei de bere este desenată o imagine a monumentului de la Blaj. Berea cu miere va fi prezentată oficial în cadrul târgului ”Sărbătoarea mierii” ce are loc la Blaj în perioada 22 – 24 martie. ”Sărbătorea Mierii” este cel mai important târg apicol şi singurul cu prezenţă internaţională din România.

Ajuns în acest an la cea de-a XII- a ediţie, evenimentul va reuni 150 de expozanţi din ţară şi din străinătate, din ţări precum România, Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Franţa, Croaţia sau Grecia. Vizitatorii vor putea găsi la târg miere şi produse apicole, dulciuri de casă realizate cu miere, produse cosmetice cu miere dar şi utilaje şi echipamente moderne folosite în apicultură. Nu va lipsi nici secţiunea dedicată meşterilor populari care vor expune obiecte tradiţionale.

Târgul are ca scop principal promovarea produselor apicole de calitate în rândul consumatorilor români, dar şi oferirea de informaţii apicultorilor prin sesiunea de comunicări/ conferinţe şi a posibilităţii de a face schimburi de experienţă cu apicultori şi asociaţii apicole din alte ţări europene.

Târgul găzduieşte în premieră pentru România şi conferinţa internaţională BeeCome, cel mai important eveniment apicol din Europa, care va reuni specialişti din opt ţări. Printre participanţi se vor afla şi 50 de reprezentanţi ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (din Polonia, Franţa, Romania, Germania, Spania, Israel, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Italia, Grecia) pentru a discuta problemele şi oportunităţile pieţei internaţionale a mierii.

Acest articol a fost citit de: 469 ori

Apidava Blaj a prezentat un nou sortiment de bere cu miere, fabricat în premieră în România
3 (60%) 1 vote[s]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.