blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Administratorul unei firme din Blaj, acuzat de ANAF de o evaziune fiscală în valoare de 2 milioane de lei, achitat definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia

Administratorul unei firme din Blaj, acuzat de ANAF de o evaziune fiscală în valoare de 2 milioane de lei, achitat definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat în 11.06.2019 la ora 11:06

Fostul administrator al unei firme din Blaj, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, a fost achitat definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia. T. Daniela, fost administrator al S.C. Onix International S.R.L. din Blaj, a mai fost judecată pentru spălare de bani şi înşelăciune într-un alt dosar penal, tot în legătură cu societatea din Blaj, fiind, de asemenea, achitată definitiv pentru aceste infracţiuni în anul 2015.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a reţinut în rechizitoriul trimis în instanţă în august 2016 că femeia, în calitate de administrator al S.C. Onix International S.R.L., a înregistrat în contabilitate facturi fiscale în valoare de 6.826.842 lei, având ca emitent pe S.C. Expert Logistic S.R.L., ”care reprezenta achiziţii fictive şi anume lucrări de execuţie conform contractului nr.144/05.11.2009, creând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum total de 2.007.895 lei, din care impozit pe profit în sumă de 917.895 lei şi TVA în sumă de 1.090.000 lei”.

Contractul respectiv se referă la activităţi de reparaţii la câteva imobile din Blaj, achiziţionate de societatea administrată de femeia trimisă în judecată, care, în opinia, Parchetului, nu au avut loc, în realitate. De menţionat că S.C. Onix International S.R.L. Blaj a fost rediată de la Registrul Comerţului încă din noiembrie 2014. Femeria a fost, iniţial,a chitată la Tribunalul Alba pe motiv că ”starea de fapt descrisă în rechizitoriu nu este obiectiv fundamentată pe probele administrate, iar existenţa infracţiunii nu este dovedită dincolo de orice îndoială rezonabilă”. Magistratul a precizat, în continuare, că existenţa ”anumitor facilităţi legale în cazul unor lucrări anume în sensul scutirii de TVA sau deduceri – nu poate conduce automat la ideea că, dacă contribuabilul le solicită legal, activitatea comercială anterioară obţinerii facilităţii este făcută cu rea credinţă în scopul obţinerii facilităţii fiscale”.

”Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi de partea civilă Statul Român prin Ministerul Finan?elor Publice – A.N.A.F. – D.R.F.P. Braşov – A.J.F.P. Alba, împotriva Sentinţei penale nr. 39/2018 pronunţată la 12.03.2018, în dosarul nr. 2924/107/2016 al Tribunalului Alba. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă A.N.A.F. – D.R.F.P. Braşov – A.J.F.P. Alba la plata către stat a sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare parţiale avansate de stat în apel”, se precizează în minuta de la Curtea de Apel.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 629 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.