blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Administraţia blăjeană, pregătită pentru iarnă. A demarat montarea iluminatului festiv

Administraţia blăjeană, pregătită pentru iarnă. A demarat montarea iluminatului festiv

Publicat în 10.11.2016 la ora 12:30

blaj-iluminat-festivCa în fiecare an, la Blaj, au început din vreme pregătirile pentru sezonul rece. De la aprobarea programului de intervenții pe timp de iarnă până la surprizele gândite de administrația locală în ceea ce privește iluminatul festiv și împodobirea orașului spre deliciul celor mici și celor mari, toate merg conform planificării.

Mai sunt 45 de zile până la Crăciun, iar Blajul va fi cuprins de atmosfera festivă și cu ajutorul instalațiilor luminoase, care, potrivit edilului Gheorghe Valentin Rotar, vor fi înnoite și în acest an, în procentaj de peste 20 la sută. Întreg Bulevardul Republicii va licări feeric, nu vor lipsi vestitorii lui Moș Crăciun, omul de zăpadă și restul ”aparatului de specialitate” al celui mai darnic personaj al anului.
În ceea ce privește programul de intervenții pe timp de iarnă, aprobat de Consiliul Local Blaj, până în data de 1 martie 2017, autoritățile locale sunt pregătite să acționeze în funcție de provocările sezonului. Pentru combaterea poleiului și a depunerilor de zăpadă se va interveni cu sare sau clorură de calciu și nisip antiderapant, în mod prioritar pe arterele principale de circulație, pentru a facilita accesul la instituțiile de învățământ, spital și la principalii agenți comerciali la care transportul personalului este asigurat de transportul în comun. Alte puncte sensibile de intervenție care se încadrează în prima categorie de urgență sunt și: pasarela de pe strada Avram Iancu, trecerea la nivel cu calea ferată, str. Gheorghe Doja – dr. Vasile Suciu, Podul ”Minciunilor”, accesele pietonale și trotuarele de pe arterele principale. Vă reamintesc că la Blaj administrația locală gestionează lucrările de intervenție pe timpul iernii în regie proprie, având la dispoziție toate utilajele necesare: sărăriță, tractoare cu plug și remorcă, încărcător frontal, autogreder. Un număr de 12 muncitori, care vor lucra în 3 schimburi, vor împrăștia materialul antiderapant din mijloacele auto, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică sau de sărbătorile legale. Patru inși vor avea în grijă punctele sensibile din municipiu, iar 6 mecanici auto vor asigura deservirea utilajelor de intervenție.

D. M. S.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 121 ori

Administraţia blăjeană, pregătită pentru iarnă. A demarat montarea iluminatului festiv
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.