blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Activități cultural-artistice pentru a marca sosirea primăverii, la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj

Activități cultural-artistice pentru a marca sosirea primăverii, la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj

Publicat în 02.03.2017 la ora 20:11

Primăvara este anotimpul bucuriei și al renașterii, pe care fiecare persoană îl consideră a fi un nou început. Prima zi a lunii martie oferă motiv de a zâmbi, iar țara noastră celebrează această înnoire spirituală printr-un mod aparte. Mărțișorul constituie un simbol al primăverii încă din cele mai vechi timpuri, având diferite forme, dar a fost întotdeauna însoțit de nelipsitul șnur în culorile alb și roșu.

Sosirea primăverii a fost marcată și la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj prin activități cultural-artistice. Proiectul intitulat „Roșu și alb” s-a derulat în perioada 24 februarie-1 martie 2017 și a constat în realizarea unor activități care au implicat resurse ecologice. Inițiativa proiectului a revenit următoarelor cadre didactice: prof. Anișoara Ciobanu, prof. Ioana Breazu, prof. Cristina Savonea, prof. Delia Pop, în colaborare cu doamna prof. Iulia Dancu și doamna bibliotecar Mărioara Arion. Echipa managerială reprezentată de domnul director Ioan Marcu și doamna director Elena Drăgan, a susținut și s-a implicat în derularea acestui proiect.

Începând cu data de 24 februarie, elevii din clasa a XI-a C, coordonați de doamna profesoară Anișoara Ciobanu, au confecționat mărțișoare și brățări din materiale ecologice. Clasa a XI-a învățământ profesional, a realizat felicitări și mărțișoare tot din materiale ecologice, fiind coordonați de doamna profesoară Emilia Comșa. Cu aceeași dăruire și implicare, doamna profesoară Cristina Savonea a susținut activitatea elevilor care au confecționat mărțișoare originale. Rezultatele muncii tuturor celor implicați s-a concretizat într-o expoziție de mărțișoare și felicitări.

Data de 1 Martie a fost evidențiată prin referate ce au punctat importanța mărțișorului, evoluția acestuia de-a lungul timpului, precum și tradiții sau superstiții referitoare la semnificațiile sale. Elevii clasei a XI-a, profil servicii, coordonați de doamna prof. Ioana Breazu au surprins aceste aspecte: Paula Blaj, Cristina Muntean, Anamaria Barabaș, Tudor Hațegan, Gianina Ghejan, Anamaria Banea și Lavinia Lunca. Programul a conținut și recitarea unor poezii tematica stabilită, precum și prezentare power point cu informații referitoare la prima lună a primăverii.

Implicarea activă și entuziasmul elevilor denotă faptul că ziua de 1 Martie are o semnificație importantă pentru tânăra generație. Felicităm cadrele didactice și elevii pentru inițiativă și dorința de a realiza astfel de proiecte.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 246 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.