blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Acțiune informativ-preventivă organizată de IPJ Alba în școli și locuri publice din municipiul Blaj

Acțiune informativ-preventivă organizată de IPJ Alba în școli și locuri publice din municipiul Blaj

Publicat în 08.12.2016 la ora 18:43

Poliţiştii de la prevenire au fost prezenţi la Blaj, Sebeș dar şi în municipiul Alba Iulia unde au desfăşurat activităţi informativ-preventive ce au vizat siguranţa locuinţei şi siguranţa minorilor. Sute de cetăţeni şi elevi au primit recomandări antiinfracţionale şi antivictimale.

În ultimele două săptămâni poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au desfăşurat activităţi informativ – preventive în municipiile Sebeş şi Blaj, în cadrul campaniei „Protejează-ți locuința și afacerea! Trăiește în siguranță!”

Cetăţenii prezenţi în pieţe, târguri şi alte locuri publice au fost sfătuiţi să-şi protejeze locuinţele şi au primit ghiduri cu informații utile despre modalităţile concrete de protecţie.

În cadrul aceloraşi acţiuni poliţiştii au purtat discuţii cu reprezentanţii unor societăţi comerciale, legate de importanţa utilizării sistemelor moderne de supraveghere şi alarmare în caz de efracţie.

De asemenea, în această perioadă, au continuat activităţile informativ – preventive adresate elevilor. Peste 150 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, ai Şcolii Gimnaziale Bărăbanţ şi ai Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia au participat la întâlniri cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba şi cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane  Alba Iulia.

Elevii au vizionat filme educative privind siguranţa navigării pe internet, modurile de sesizare a hărţuirii în mediul on-line precum şi materiale privind prevenirea traficului de persoane.

Elevii au fost sfătuiţi  să adopte un comportament preventiv în relaţia cu persoanele necunoscute, să comunice, în permanenţă, cu părinţii şi profesorii şi să discute problemele cu care se confruntă, mai ales dacă sunt victime sau martori ai vreunei infracţiuni.

Acest articol a fost citit de: 78 ori

Acțiune informativ-preventivă organizată de IPJ Alba în școli și locuri publice din municipiul Blaj
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.