blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Acţiune de informare preventivă în cadrul campaniei R.I.S.C. desfăşurată la Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu” din Blaj

Acţiune de informare preventivă în cadrul campaniei R.I.S.C. desfăşurată la Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu” din Blaj

Publicat în 28.05.2013 la ora 19:59

Luni, 27 mai 2013, la Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu” din Blaj a avut loc o acţiune de informare preventivă, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului ARISClba, în parteneriat cu EON România.

R.I.S.C.-la-Şcoala-Gimnaziala-Toma-Cocişiu-din-BlajAcţiunea s-a desfăşurat în cadrul Campaniei naţionale de informare şi educaţie preventivă cu tema R.I.S.C. – „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale”, lansată de I.G.S.U. şi E.ON România. În cadrul acţiunii s-a desfăşurat un exerciţiu de evacuare în caz de incendiu cu întreaga şcoală. Au participat 611 elevi şi 31 de cadre didactice. La sunetul de trei ori al clopoţelului, semnalul de urgenţă, toţi elevii şi cadrele didactice au ieşit din clădire în două minute şi zece secunde, un timp foarte bun.

Scopul acţiunii a fost informarea şi educarea preventivă a elevilor pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unui incendiu şi a modului de utilizare corectă a instalaţiilor de gaze naturale, precum şi a modului de apelare a numărului unic de urgenţă 112.

Reprezentantul ISU Alba, Mr. Rogobete Rodica a prezentat Campania naţională de informare şi educaţie preventivă cu tema R.I.S.C. – „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale” iar Ovidiu Spătăcian, reprezentantul EON România a susţinut lecţia despre energie „Siguranţa mea şi a celor din jur”. Primul ajutor acordat în cazul intoxicaţiei cu monoxid de carbon a fost prezentat de un paramedic de la SMURD Blaj iar Garda de Pompieri Blaj a prezentat maşina, echipamentul şi utilităţile ei.

Totodată, au fost prezentate materiale educativ-preventive: Incendiu de natură electrică. Evacuarea în caz de incendiu; Dinamica producerii unui incendiu – film; Cauze ale producerii incendiilor în locuinţe – Prezentare PowerPoint.

De asemenea, a avut loc o expunere practică a modului de acordare a prim-ajutorului în caz de intoxicaţie cu monoxid de carbon. În cadrul acţiunii au fost distribuite  pliante, flyere, pliante campanie R.I.S.C.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 412 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.